Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bilim adına yapılan korkunç olaylar! Duyunca şok olacaksınız!
        1

        FRENGİ DENEYİ YAPILDI

        1932 yılında ABD’de tarım işçisi olarak çalışan siyahi insanların üzerinde tuskegee frengi deneyi yapıldı. Frengi hastalığının tedavisi için penisilinin işe yarayıp, yaramadığını test etmek için 600 kişiye aşı yapıldı.

        Çalışma başladıktan 15 yıl sonra penisilinin işe yaradığı ortaya çıktı ancak denek olarak kullanılan hastalar tedavi edilmedi ve bu süre içerisinde hastalık birçok aile üyesine bulaştı.

        2

        ACIMASIZ DENEYLER YAPTI

        Josef Mengele, Nazi toplama kamplarında insanlar üzerinde bilim adı altında utanç verici acımasız deneyler yaptı. 2 milyon kişinin öldürülmesinden sorumlu Josef Mengele, savaştan sonra Güney Amerika’ya kaçtı.

        3

        HADIM EDİLDİ

        İngiltere’de yaşayan bilim insanı Alan Turing, 2. Dünya Savaşı’nda Alman şifrelerini kırdı ve savaşın kazanılmasında çok önemli bir rol oynadı. Ancak eşcinsel olduğu için kimyasal olarak hadım edildi. İngiliz hükümeti resmi olarak 2009 senesinde kendisinden özür diledi.

        4

        SAHTEKAR DOKTOR

        Elizabeth Holmes, yüzlerce hastalığın bir damla kan testi ile tespit edilebileceğini iddia etti. Holmes, 2003 yılında ‘kadın Steve Jobs’ olarak adlandırılan bir şirket kurdu.

        Holmes’un adı 2014 yılının sonunda, 18 ABD patentinde ve 66 yabancı patentte yer aldı. İddia ettiği buluş 9 milyar dolar değerindeydi ancak 2016 senesinde sahtekarlık yaptığı ortaya çıktı.

        5

        HYPATİA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

        Yunan filozof, matematikçi ve astronom olan Hypatia’nın utanç verici şekilde öldürülmesi, bilim tarihinde yaşanan en kötü olaylardan biri olabilir. Hypatia, Orta Çağ’da öğrencilerini korkusuzca eğitiyordu. Ancak Hypatia’nın dine aykırı konuştuğunu iddia eden bir grup ölümüne neden oldu.

        6

        KITLIK YAŞANDI

        1771’de İngiltere, Hindistan’da ‘indigo’ yetiştirmek için gıda olarak kullanılan bütün bitkileri yok etti. Hindistan’da büyük kıtlık başladı ve on milyon kişi öldü.

        7

        AŞILARIN OTİZME YOL AÇTIĞINI İDDİA ETTİ

        Dr. Andrew Wakefield 1998’de kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşılarının otizme yol açtığıyla ilgili makalesi yayımlandı. Daha sonra aşı karşıtlığı başladı, bazı aileler çocuklarına aşı yaptırmamaya başladı. Andrew Wakefield doğru olmayan çalışmaları nedeniyle meslekten men edildi.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ