Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Billie Eilish eleştirilere cevap verdi - Magazin haberleri
        1

        Billie Eilish, vücut şekli, kilosu ve bedenine yönelik nefret dolu söylemlere yanıt niteliğinde yazdığı, yönettiği ve oynadığı kısa filmi Not My Responsibility (Benim sorumluluğum değil) isimli kısa filmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı.

        2

        Loş ışıklı stüdyo benzeri bir ortamda çekim yapan 18 yaşındaki şarkıcı yavaşça kıyafetlerini çıkardığı videoda söze, "Beni tanıyor musunuz? Beni gerçekten tanıyor musunuz?" diye başladı ve şöyle devam etti:

        3

        "Fikirlerime, müziğime, kıyafetlerime, bedenime dair fikirleriniz var. Bazı insanlar giyimimden nefret ediyor, bazıları övüyor. Bazıları bunu diğerlerini aşağılamak için kullanıyor, bazıları da beni aşağılamak için. Ama izlediğinizi her zaman hissediyorum."

        4

        Görünümüyle ilgili eleştirilerden bahseden 18 yaşındaki şarkıcı, "Daha minyon olmamı mı isterdiniz? Daha cılız? Daha yumuşak? Daha uzun? Sessiz olmamı ister miydiniz? Omuzlarım sizi kışkırtıyor mu? Göğsüm? Ben; karnım, kalçalarım, birlikte doğduğum vücudum muyum? İstediğiniz şey bu değil mi?" diye sordu.

        5

        Bedenini aşağılayan yorumlardaki dikkat çekmek isteyen Eilish, "Rahat bir şey giyersem kadın olmuyorum. Soyunup dökülürsem kötü oluyorum. Kim olduklarına biz karar veriyoruz. Değerlerini biz belirliyoruz. Daha fazla giyinirsem, daha az giyinirsem, beni ben yapan şeye kim karar verecek? Bunun anlamı ne? Değerim sadece sizin algınıza mı dayanıyor? Yoksa benimle ilgili fikirleriniz benim sorumluluğumda değil mi?" dedi.

        6

        Eilish söz konusu videoyu ilk kez mart ayındaki dünya turnesinde hayranları için yayımlamıştı.