Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Billie Eilish: İnsanları bedenleri üzerinden yargılıyorsunuz
        1

        ABD'li popçu Billie Eilish, dünya turnesi kapsamında verdiği Miami'deki son konserinde "Rahat giyinirsem kadın değilim, sınırları yıkarsam sürtüğüm" ifadeleriyle, insanların bedenleri ve kıyafet seçimleri üzerinden yargılanmasına tepki gösterdi.

        2

        Eilish ayrıca, "Beni gerçekten tanıyor musun? Benim düşüncelerim, müziğim, kıyafetlerim ve bedenim hakkında görüşlerin var. Bazıları giydiklerimden nefret ediyor, bazıları ise övgüyle bahsediyor. Bazıları diğerlerini, bazıları beni utandırmak için kullanıyor. Sizin bakışlarınızı, ayıplamalarınızı hissederken, sizin inanışlarınıza göre yaşarsam asla hareket edemem. Daha küçük, daha zayıf, daha yumuşak, daha uzun olmamı ister misiniz? İnsanları beden ölçüleriyle yargılıyorsunuz. Kim olduğumuza biz karar veririz. Benim değerim senin tercihlerine göre mi?" ifadelerini kullandı.

        3

        Konser esnasında ise sahneye yansıtılan bir videoda Eilish, kat kat giydiği kıyafetleri çıkarıyor ve en son iç çamaşırıyla kalıyor. Ünlü şarkıcı, klibin sonunda insanları vücut ölçüleri konusundaki yargıların yıkılması için çağrısı yaptı.

        4

        Ergenlikte yaşadığı akran zorbalığı nedeniyle kötü günler geçiren Eilish, daha önce yaptığı açıklamada “Çok erken gelişmeye başladım. 9 yaşımda göğüslerim vardı, 11 yaşımda ilk reglimi oldum. Bedenim beynimden daha hızlı gelişiyordu” demişti.

        5

        Eilish, küresel güzellik standartlarına uymadığını düşündüğü vücut yapısı nedeniyle bugün hâlâ hatlarını ortaya çıkarmayacak bol kıyafetler tercih ediyor.

        6

        Genç şarkıcı Billie Eilish, Grammy'de 5 ödül birden kazanan en genç şarkıcı olarak tarihe geçmişti.