Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Borcu olanlara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak: Yapılandırma fırsatı kapıda! - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Gelen son dakika haberlerine görem borçlar ve cezalarıyla ilgili kapsamlı bir düzenleme geliyor! Paketin, SGK tarafından takip edilen sigorta primleri, vergi alacakları, kasa ve cari hesap düzeltmesi, matrah-vergi artırımı, stok affı gibi düzenlemeleri içereceği tahminler arasında.

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

        Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar içeriği oldukça zengin olan bir yapılandırma paketi hazırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

        3

        Açıklanacak olan paket içeriğinde, gelir, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, gümrük, emlak, çevre, temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizleri yer alacak. Prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borçları, kamu kira alacakları da açıklanacak olan paketin kapsamında ye alıyor.

        4

        KAÇ TAKSİTTE ÖDENECEK?

        Uygulamaya geçecek olan pakette taksit seçenekleri önceki yapılandırmalardan farklı olarak daha uzun vadeli olacak. Öncesinde vergi borçlarını yapılandırma için 6, 9,12, 18 ay taksitte ödeme imkânı sunulmuş ve ödemeler iki ayda bir gerçekleşmişti. Tercih edilen ödeme taksit sayısına göre de katsayı belirlenmişti. Edinilen bilgiye göre bu pakette taksit sayısı 18'i geçecek. Bu durumda 20 ay taksit imkânı sunulursa borcun 40 ayda ödenmesi imkânı doğacak. Taksit seçeneği 24 aya çıkarsa da vatandaş, esnaf borcunu 48 ayda diğer ifadeyle 4 yılda ödeyebilecek.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ