CHP Genel Başkanı Özel Muğla'daki mitingde konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Madene değil, madenciliğe değil, ama bu tarz vahşi madenciliğe, kamu yararı gözetmeyen gözü dönmüş madenciliğe sonuna kadar karşıyız. Doğayı değil, parayı önceleyen bir sistemin sonuna kadar karşısındayız." diyerek, zeytin ağaçlarına sahip çıkılmasını istedi.
ABONE OLCHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe’de 'Toprağımızı vermiyoruz' mitingi düzenlendi. Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Özgür Özel, Nazım Hikmet'in 'Yaşama Dair' şiirindeki "Öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, 70’inde bile mesela zeytin dikeceksin. Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için" dizeleriyle konuşmasına başladı. Özel, "Hoş geldiniz Muğla’nın güzel insanları; ağacını, toprağını, suyunu, kentini savunanlar. Bu büyük birliktelik, bu rengarenk, farklılıklarıyla ayrı düşmeyen, o farklılıkları zenginlik gören, yan yana duran, birbirinin içine, işine karışmadan bir gökkuşağı misali gökyüzündeki en güzel tabloyu oluşturan sizler, hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum" dedi.
Özel, "Bugün farklı siyasi partilerden üyeleri, seçmenleri, farklı görüşleri bir arada bulunduran bu meydan esasen bir meclistir. Demokrasilerde millet, vekaletini verip 5 yıl köşede oturmaz. İzler, denetler, müdahale eder. Kendisiyle ilgili her konuda söz söylemeye devam eder. Eğer iktidarlar milletin aleyhinde işler yaparsa millet, halk itiraz eder ve meydana kendi çıkar. Tüm tepkilere rağmen Ankara’daki meclis, Muğla’nın toprağına, zeytinine, doğasına kasteden bir düzenleme yaptı. Eğer o meclis sizin sesinizi duymadıysa, duymuyorsa Muğla Atatürk Meydanı artık meclisin kendisidir. Büyük Millet Meclisi, milletin meclisi burasıdır artık" diye konuştu.