Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çocuğunuzu sakinleştirmek için bunu yapmayın: Bilmeden zarar veriyor olabilirsiniz
        1

        JAMA Pediatri isimli bir tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma; çocukların, teknolojiden nasıl etkilendiğini gösteriyor.

        Araştırmacılar, 422 ebeveyn ve aynı sayıdaki çocuklar üzerinde bir araştırma yaptı. Yaşları 3 ile 5 arasında değişen çocukların; telefon, tablet gibi cihazlarla olan etkileşimleri birkaç ay boyunca gözlemlendi.

        2

        Araştırma ekibi; kendini üzgün veya huysuz hissettiğinde çocuğa oyalanması için verilen cihazların; çocukların duygusal gelişimine sekte vurduğunu saptadı.

        3

        Bu şekilde alışan çocuklar, herhangi bir cihaz olmadan duygularını düzenleyemiyordu. Çocuklar; aşırı duygusal tepkiler veriyor ve ruh halleri çok hızlı değişiyordu.

        Bu durum; özellikle hiperaktivite tanısı konan çocuklarda daha yoğundu.

        4

        Ekip, üzgün bir çocuktan kısa süreli olarak kurtulmanın, onların duygusal gelişimlerinde uzun vadeli sorunlara yol açabileceğini söylüyor çünkü bu kestirme yol, diğer başa çıkma yollarını devre dışı bırakıyor.

        5

        Çalışmanın yazarları, ölçülü olarak cihaz kullanımının faydalı olabileceğini aynı zamanda çocukları sakinleştirmeye çalışmanın birincil veya sık kullanılan bir yolu olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

        Kaynak: Science Alert

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ