Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Corona Türkiye tablosu 22 Temmuz açıklandı! Bugün Türkiye koronavirüs vaka sayısı, hayatını kaybedenler

        Koronavirüs Türkiye vaka ve ölü sayısı kaç? Corona Türkiye tablosu son durum nasıl? soruları tüm vatandaşların gündeminde. Koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Koca tarafından günlük olarak açıklanıyor. Bu akşam resmi Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, son corona virüs tablosunu duyurdu. Bakan Koca'nın açıkladığı covid19.saglik.gov.tr'deki son koronavirüs tablosuna göre, bugün toplam hasta sayısı 222 bin 402'ye ulaştı. 22 Temmuz 2020 Corona Türkiye tablosu haberimizde...

        22 TEMMUZ 2020 KORONAVİRÜS TABLOSU

        22 Temmuz Coronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bu akşam resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. Bakan Koca "Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında. Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz." dedi.

        5 BİN 545 CORONA VİRÜS HASTASI HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM VAKA SAYISI 222 BİN 402

        Bakan Koca'nın açıkladığı covid19.saglik.gov.tr'deki son koronavirüs tablosuna göre, bugün yapılan 43 bin 404 testten 902'si pozitif çıktı, 19 hasta da hayatını kaybetti. Toplam hasta sayısı 222 bin 402 oldu. Toplamda 5 bin 545 hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1244, entübe edilmiş hasta sayısı 381 oldu. 205 bin 214 hasta da iyileşti.

        REKLAM
        CORONA VİRÜS HARİTASINDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

        COVİD-19 İLE MÜCADELEDE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ UMUT VERİYOR

        Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, mart ayının ikinci haftasından itibaren üniversite yerleşkesinde bulunan 4 hastaneden Kardiyoloji Hastanesi binasını pandemi hastanesi olarak hazırladıklarını söyledi.

        Pandemi konusunda hizmet verecek doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli olmak üzere sağlık elemanları için iki konukevini tahsis ettiklerini belirten Gül, şehir merkezinden ve ilçelerden gelen pandemi hastalarına ciddi hizmetler verdiklerini aktardı.

        Gül, şu ana kadar pandemi hastanesine 17 bin 815 hastanın başvurduğunu, 3 bin 600 hastanın testinin pozitif çıktığını, 1600'ünün hastanede tedavi gördüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar 17 bin hastaya PCR testi yapıldı, 222 hasta yoğun bakımda tedavi edildi. Ölüm oranımız ise 1,2'dir. Bu çok başarılı bir sonuçtur. Sürecin başından itibaren pandemi hastanesi olmanın yanı sıra test merkezi olarak da hizmet vermeye başladık. Üniversitede rektör yardımcılarımızdan birinin başkanlığında pandemi komisyonumuz var. Aynı zamanda hastanede 'Pandemi Bilim Komisyonu' var" diye konuştu.

        "PLAZMA TEDAVİSİ VEREN İLK MERKEZLERDEN BİRİYİZ"

        Salgın sürecinin başından itibaren plazma tedavisi veren ilk merkezlerden biri olduklarını, kısa zaman önce de kök hücre tedavisi de yapmaya başladıklarını anlatan Gül, "Kök hücre tedavisi umut veriyor. İnşallah olumlu sonuçlar almayı bekliyoruz" dedi.

        1300 yataklı Dicle Üniversitesi Hastanesinde her yıl binlerce hastanın ameliyatının gerçekleştirildiğini kaydeden Gül, "2019 yılında 1 milyon 45 bin hastaya bakıldı ve 107 bin hasta ameliyat edildi. Bu ameliyatların büyük bir kısmı çok zor ameliyatlardır. Üniversitemiz bu bölgenin son referans hastanesidir. Gerek Diyarbakır gerekse çevre illerden ameliyat yapılamayan hastaların en son sevk edildiği hastane bizim hastanemizdir" açıklamasında bulundu.

        "TÜBİTAK GRUBUNDA AŞI ÇALIŞMASI YAPAN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ"

        "Üniversite olarak TÜBİTAK grubunda aşı çalışması yapan üniversitelerden biriyiz. Bu da bizim için sevindirici bir durum." ifadesini kullanan Gül, yaptıkları aşı projelerinden birinin kabul edildiğini dile getirdi.

        Gül, hastaneye yatan hasta sayısının taburcu edilen hasta sayısından fazla olduğu zaman sağlık sisteminde sıkıntı oluşabileceğine işaret ederek bunun önüne geçebilmek adına tüm vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini bildirdi.

        Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin konuyla ilgili çalışmaları titizlikle sürdüğünü dile getiren Gül, alınan tedbirlere harfiyen uyulması, maske takılması, sosyal mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesinin önemli olduğunu aktardı.

        Kovid-19 hastalarına yönelik Sağlık Bakanlığının sunduğu tedavi protokol doğrultusunda tedavi uyguladıklarını anlatan Gül, Bilim Kurulu ile sürekli toplantılar yaptıklarını kaydetti.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ