Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Corona virüs haritası 15 Nisan 2020 CANLI! Coronavirus map live: Koronavirüs haritası son durum

        Corona virüsharitası son durum ne? Dünyada toplam kaç tane corona virüs vakası var?Koronavirüsnedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu? Tüm bu soruların cevaplarına corona virüs haritası üzerinden ulaşılıyor. Corona virüs salgını, neredeyse tüm dünyaya yayıldı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasınagöre, Türkiye'de vaka sayısı 65 bin kişiyi aştı. Corona virüs nedeniyle1403vatandaşımız da hayatını kaybetti. Corona virüs haritasıhaberimizde.

        CORONA VİRÜS HARİTASI(CORONAVIRUS MAP LIVE) 15 NİSAN 2020 ÇARŞAMBA

        Coronavirus map live yani Corona virüs canlı haritası, Amerika'da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Harita koronavirüsün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi. Haritada virüsü yayıldığı ülkeler ile birlikte vaka ve ölü sayılarına da ulaşılabiliniyor.

        CORONA VİRÜS HARİTASINDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        CORONA VİRÜS NENDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 127 BİNEDAYANDI

        Corona virüsü haritasına göre,15 Nisan sabah saatleri itibari ile dünya genelinde corona virüsüvaka sayısı 1 milyon986 bini geçti. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 126 bin 812. Corona virüs salgını dünya genelinde185 ülkede görülüyor.

        ABD'DE CORONA VİRÜS NEDENİYLE ÖLÜM VE VAKA KATLANIYOR

        ABD son 2 haftadır verdiği corona virüs kayıplarıyla gündemde. ABD'de toplam609 bin 516 corona virüs hastası var. 26 bin57kişi de hayatını kaybetti. Vakanların ve ölümlerin büyük kısmı New York'ta. ABD'de her geçen gün bilonça ağırlaşırken vaka ve ölüm hızı da artıyor. İspanya'da 174 bin vakayı aşarken ölü sayısı da 18 bini geçti. Uzun süredir corona virüsle mücadele eden İtalya'da toplam vaka sayısı 162 bin 488 oldu. Ölü sayısı da 21 bin 67.

        TOPLUMLARIN YARISINDA CORONA VİRÜS BELİRTİSİZ KALIYOR

        Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberine göre, toplumların yüzde 50'sinde koronavirüsün belirti göstermediğini vurgulayan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "Salgının başlangıç döneminde Japonya’da karantinaya alınan Diamond Princess gemisinde 600 kişide koronavirüse rastlandı. Bu kişilerin yüzde 50'sinde hiçbir hastalık belirtisi görülmedi. İzlanda'da herkese test yapıldı ve testi pozitif çıkanların yüzde 50'sinde yine hiçbir belirti gözlenmedi. Çin'de de buna benzer bir çalışma yayınlandı. Buradan çıkan sonuç toplumların yüzde 50'sinde hastalığın farkında olmadan belirtisiz seyredebileceği. Bu kişiler hastalık taşıdıklarının farkında değiller ve adeta bir bomba gibi toplumda dolaşıyorlar" açıklamasında bulundu

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ