Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Çukur oyuncuları kanser tedavisi gören çocukları ziyaret etti
        1

        Ekran başındakilerin sezon finalini heyecanla bekledikleri ‘Çukur’, geçtiğimiz yılın ardından bu sene de önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Ay Yapım, Show TV ve Kansersiz Yaşam Derneği, el ele vererek “Çukur’da Umut Var” diyorlar. Kanser hastası çocuklar ile kök hücre ve kan bağışına farkındalık yaratma amacıyla yola çıkılan bu proje, milyonlarca çocuğa umut olmanın hepimizin elinde olduğuna çekiyor.

        2

        Geçtiğimiz hafta bu amaçla Ercan Kesal ve Kubilay Aka, kamuya ait Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kansersiz Yaşam Derneği tarafından yapılan Çocuk Hematoloji Onkoloji’de kanser tedavisi gören çocukları ziyaret etmişlerdi.

        3

        Çocuklar, bu hafta Necip Memili, Hare Sürel, Ece Yaşar ve 27 Mayıs Pazartesi akşamı İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek sezon finali gala gecesinin sunucusu Ebru Akel Sancak ile bir araya geldiler.

        4

        Karşılarında her Pazartesi izledikleri dizinin oyuncularını görünce büyük mutluluk yaşayan çocuklar, misafirleriyle birlikte oyun hamuruyla oynadılar. Necip Memili, çocuklardan Oruç ile birlikte oyun hamuruyla “#ÇUKURDAUMUTVAR” yazarak bu önemli sosyal sorumluluk projesine dikkat çekti.

        5

        Hare Sürel ve Ece Yaşar, aynı zamanda onlarla boyama da yaparken, Ebru Akel Sancak ise hastanede başarılı sonuçlanan ilk kemik iliği nakli olan 2 yaşındaki Merve’yi kucağına alarak sohbet ettiği dakikalar hastanedeki herkesin yüzünde büyük bir tebessüm bıraktı.

        6

        Ziyaretleri boyunca duygulu anlar yaşayan ‘Çukur’un sevilen oyuncuları ile Ebru Akel Sancak, hislerini kelimelere dökmekte zorlanırken, onlara umut olmanın ne kadar değerli olduğunun altını çizdiler.


        7

        ‘Çukur’, 27 Mayıs Pazartesi akşamı unutulmaz bir konserle başlayacak ve dizinin sezon finalinin tüm oyuncularla izleneceği gala gecesi ile pek çok çocuğa umut olacak.

        8


        2010 yılında kurulan Kansersiz Yaşam Derneği, sağlıklı ya da kanser hastası olan herkese, kansersiz bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmak ve bu hastalıkla tanışmamaları için, Türkiye’nin her yerinde, 7’den 70’e farkındalık sağlamak adına tedavi alanı yapılandırma ve iyileştirme, farkındalık ve bilinçlendirme eğitim, seminer ve atölyeleri ile kanser hastalarına yönelik moral ve motivasyon etkinlikleri gibi pek çok proje ve çalışmaya imza atmaktadır.

        Son olarak geçtiğimiz yıl, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, İstanbul’da kamuya ait en büyük Çocuk Hematoloji-Onkoloji Yataklı Servisi’ni ve İstanbul’da kamuya ait ilk ve tek Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesini yapılandırmasını ve teknik teçhizat ihtiyaçlarını tamamlayarak halkın hizmetine açmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ