Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

        Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

        "Yaşasın özgür, bağımsız ve güçlü Türkiye"

        Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk gençliği...

        19 Mayıs, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür.

        19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür.

        19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir.

        19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır.

        Sevgili gençler...

        Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi siz koruyacaksınız.

        Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti.

        Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var.

        Hepimizin size ihtiyacı var.

        Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak.

        Omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın.

        Sevgili gençler...

        Biz size inanıyoruz.

        Sizin istek ve beklentilerinizi, sizin hayallerinizi gerçekleştirmek için mensubu olmaktan ve yaşamaktan gurur duyacağınız bir gelecek inşa etmek için, dün olduğu gibi bugün de sizi dinlemeye hazırız.

        Haydi, el ele gönül gönüle vererek ülkemizi daha ileri taşıyalım.

        Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak Milli mücadelemizin 100. yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım.

        Bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta siz gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

        KILIÇDAROĞLU: 19 MAYIS KUTLU OLSUN

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin bir video paylaştı.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, paylaşımına “19 Mayıs’ın 100. yılında O’nun yolunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” notunu da düştü.

        ADALET BAKANI GÜL: DEVLETİMİZİN DOĞUŞUNUN MİLADI

        REKLAM

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "19 Mayıs 1919 milletimizin uyanışının, devletimizin doğuşunun miladıdır." ifadelerini kullandı.

        Bakan Gül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcının 100. yılını yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

        Cumhuriyetin korunması, demokrasinin gelişmesi, özgürlüklerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkarılmasının temel hedef olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:

        "Gençlerimizin inancı, heyecanı ve çalışkanlıkları; milli değerler etrafında sergiledikleri birlik ve beraberlik, ülkemizin her alanda daha ileri seviyelere ulaşacağına olan inancımızı daha da artırmaktadır. 100 yıl önce bağımsızlık mücadelemizin ilk adımını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşı'mızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bu toprakları bize vatan yapan bütün gazilerimize rahmet, hayatta olanlara sağlık, huzur ve afiyet diliyorum."

        REKLAM

        Gül, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ederken, millet olarak daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşma temennisinde bulundu.

        BAKAN ZİYA SELÇUK VİDEO İLE KUTLADI

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, binlerce gencin, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü tenor Murat Karahan ile birlikte Gençlik Marşı'nı seslendirdiği özel videoyla kutladı.

        Selçuk, Instagram hesabından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı DOB Genel Müdürlüğünün ortak projesiyle binlerce gencin katılımıyla çekilen videoya yer verdi.

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılına özel hazırlanan videoda tenor Murat Karahan, Hacettepe Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası, DOB'un gençlik korosuyla birlikte Gençlik Marşı'nı seslendirdi.

        Bakan Selçuk, bu videoya yönelik paylaşımında, "Sevgili gençler size yakışan; milli mücadelenin gençleri gibi, çalışarak, vazifesini yaparak, ülkesini düşünerek, iyilik ve dürüstlük peşinde koşarak, kendine ve yapabileceklerine inanarak, bu bayram, bu bayrak benimdir, hakkımdır diyerek bayram kutlamaktır. Bu, yüz yıl önce de böyleydi, bugün de böyle... Daima kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

        MANSUR YAVAŞ: İSTİKLAL SAVAŞI'MIZIN MEŞALESİ

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı münasebeti ile kutlama mesajı yayınladı.

        Yayınlanan mesajda Belediye olarak Ankara’nın, tarihten alınan güç ve ilhamla, hukukun üstünlüğüne inanarak adaletle ve insan odaklı hizmet anlayışıyla yönetme kararlılığın tükenmeden süreceği vurgulandı.

        İşte yayınlanan o mesaj;

        “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir heyecanla idrak ediyoruz.

        İstiklal Harbimizin meşalesi 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakıldı. Havza, Amasya ve Sivas üzerinden Erzurum’a uzanan bir yol ile Cumhuriyet’e kavuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’a “1919 yılı Mayıs’ının 19. günü Samsun’a çıktım” diyerek başlamış ve bugünün bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekmiştir.

        19 Mayıs hafızamızda yalnızca bir tarihten ibaret değildir. Şühedanın mübarek kanıyla sulanan bu bereketli topraklar uğruna neleri göze alabileceğimizin ibret dolu vesikasıdır.

        Bugün, sicili ve seciyesi tarihin şeref sayfalarına nakşolmuş aziz Türk milletinin ilelebet ana yurdu, Anadolu’su olduğunun ilânıdır.

        Milletimizle dayanışma içinde İstiklal Harbimizi Cumhuriyet ile taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizle tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve tazimle yad ediyorum.

        İstiklal ve istikbal mücadelemizin her safhasında cömertçe gösterilen fedakârlık ve Türk gençliğinin dinamizmi, verilen mücadeleye ruh vermiş, yön tayin etmiştir.

        Bu tarihin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlerimize birlikte geleceğe yürüyeceğimizin en büyük göstergesidir. Devleti ve milleti için her zaman en ön saflarda yer alan gençlerimizin, bu şuurla 19 Mayıs’ın temsil ettiği derin manânın idraki içinde olmaları da ayrıca sevindiricidir.

        Cumhuriyetimizin emanetçileri, varlığımızın teminatı ve yarınlarımızın umudu olan gençlerimize duyduğumuz güvenle geleceğe yürümenin huzuru içindeyiz.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkentimizi, tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla, hukukun üstünlüğüne inanarak adaletle ve insan odaklı hizmet anlayışıyla yönetme kararlılığımızın tükenmeyeceğini ifade etmek isterim.

        Belediyemiz; dünden kalan mirası bilen, bugünün imkânını değerlendiren ve yarının fırsatlarını arayan bir vizyonla gençlerimizin önünü açan çalışmalarına devam etmektedir.

        Tarihî sorumluluk içinde, millî bayramlarımızın gerektirdiği vakarı yaşayarak Cumhuriyetimizin kazanımlarını muhafaza eden Türk gençliğinin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ