Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davası insan kalma mücadelesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Dostu Parlamento Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Filistin davası insan kalma mücadelesidir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak ilk günden itibaren Gazze için seferber olduk. Gazze'ye yardıma devam edeceğiz. İşgal güçleri Gazze'den çekilmeli, kalıcı ateşkes derhal sağlanmalı." dedi.
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Dostu Parlamento Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. "Filistin davası insan kalma mücadelesidir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak ilk günden itibaren Gazze için seferber olduk. Gazze'ye yardıma devam edeceğiz. İşgal güçleri Gazze'den çekilmeli, kalıcı ateşkes derhal sağlanmalı. " dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
"Filistin davasını savunmak, sadece mazlum bir halkı savunmak değildir, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır. Filistin davası insan kalma mücadelesidir. Vicdan sahibi her insanın meselesidir, bu dava siyasetin ötesinde bir vicdan meselesidir.
Bebekler göz göre göre hayatını kaybetti. Filistin'de nüfusun yüzde 7'si katledildi, sakat kaldı. Okullar, camiiler, üniversiteler bombalandı. Gazze taş üstünde taş kalmayacak şekilde harap edildi.
Meselenin daha vahim tarafı şudur, tam 18 aydır yaşananlar medeni denilen dünya dahil tüm insanlığın gözleri önüne seriliyor. Yıllardır özgürlükten, haktan, hukuktan, bahsedenler İsrail'in katliam politikası karşısında üç maymunu oynuyor. Nerede uluslararası hukuk? Nerede ortalığı kaldıran bütçesi milyarlarca doları bulunan örgütler, yapılar? Gazze'de insanlık öldürülürken, bunları gören dünyada var mı?