Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşecek!

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin 21 Eylül Perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi

        McMaster, Beyaz Saray'daki basın brifinginde, 72'nci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri ve Trump'ın programı hakkında bilgi verdi.

        ABD Başkanı Trump'ın 21 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıklayan Herbert Raymond McMaster, görüşmenin içeriğine dair herhangi bir değerlendirme ise yapmadı.

        Aynı gün Trump'ın Afganistan ve Ukrayna liderleriyle de görüşeceğini dile getiren McMaster, Donald Trump'ın, Katar, Filistin, Ürdün, Mısır, İngiltere, Güney Kore, Japonya ve Afrikalı liderlerle temaslar gerçekleştireceğini de belirtti.

        REKLAM

        Herbert Raymond McMaster ayrıca, Londra'da dün meydana gelen bombalı saldırı ve Fransa'da polise yapılan saldırıyla ilgili olarak, "ABD, İngiliz ve Fransız halkıyla dayanışma halindedir. Bu tür saldırıları engellemek için müttefiklerimizle birlikte çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

        "KUZEY KORE'YE KARŞI ASKERİ SEÇENEK VAR"

        Kuzey Kore'yi "dünyanın en acil ve tehlikeli güvenlik sorunlarından biri" olarak nitelendiren McMaster, "Tüm milletlerin bu problemi çözmek için beraber çalışması hayati derecede önemlidir. Askeri seçeneğin olmadığını söyleyenler var. skeri bir seçenek var ancak şu anda bunu tercih etmek istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Basın brifingine katılan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

        Haley, Kuzey Kore'yle olan ticaretin yüzde 90'ının kesildiğini, bu ülkeye giden petrolün de yüzde 30 oranında azaltıldığını anlattı ve ABD'nin bu baskıyı sürdüreceğini ifade etti.

        REKLAM

        "BM görüşmelerinde Kuzey Kore önde ve öncelikli olacaktır. Ayrıca İran ve Suriye de olacaktır. Terörle mücadele ve insani meseleler de üzerinde konuşacağımız konular arasında yer alacak." diyen Nikki Haley, yoğun bir BM gündemiyle çalışacaklarını belirtti.

        "DEAŞ SONRASI SÜREÇTE İRAN ETKİLİ OLMAYACAK"

        İnsani yardımlar konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Haley, Suriye, Myanmar ve Güney Sudan gibi ülkelerde insani yardıma muhtaç kimselere ulaşmak için çalıştıklarını ifade etti.

        Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ı yenmek için bölgedeki ortaklarıyla ilerleme sağladıklarını anlatan Nikki Haley, "Aynı zamanda DEAŞ sonrası sürece de bakıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki İran bu süreçte direksiyon başında olmayacak. İran, herhangi bir şekilde bu durumda liderlik rolü almayacaktır." dedi.

        Suriye'de bir daha kimyasal silah kullanıldığını görmek istemediklerini vurgulayan Haley, istikrara kavuşmuş bir Suriye görene kadar tatmin olmayacaklarının da altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ