Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Cüneyt Arkın'ın vefatı dostlarını yıktı! Cüneyt Arkın'ın ardından yasa boğuldular
        1

        Cüneyt Arkın, dün gece evinde rahatsızlanarak Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastaneye getirildi. Arkın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 85 yaşında hayatını kaybetti. Arkın'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Usta sanatçının dostları, acı haber sonrasında duygularını dile getirdi.

        2

        "HAYATIMI KURTARDI"

        Türker İnanoğlu: Cüneyt Arkın, sinemaya girdiği günden beri arkadaş olduğum, tanıdığım bir kişiydi... Ben onunla 32 tane filmde başrol oynadık. İran'a, Tahran'a, Roma'ya birçok Avrupa ülkesine gidip, birlikte çalıştık. Kendisi çok hırslıydı ve mesleğini çok seviyordu. Aslında bir tıp doktoruydu, baştan itibaren yapmadı ve kendini sanata, sinemaya verdi. Doktorluk hiç aklında kalmadı, aklı hep sinemadaydı. Ben onun ailesinin içindeydim. Çocuklarının nikah şahidi bendim, ayrıca farklı dostluğumuz vardı. Bir kez ben kötü duruma düştüm, yanıma ilk gelen kişi Cüneyt Arkın idi. Gelmiş geçmiş bir numaraydı... Sete günlerce çalışmalarını seyretmeye yapımcı ve yönetmenler geliyordu. Fakat o Roma'ya gitmek istemedi, 'Kendi memleketimde yaparım' dedi. Dışarıdan da çok teklif geldi. Set aralarında, yemek paydoslarında top oynardık, o sırada filmin yönetmenliğini de ben yapıyordum. Top benim göğüsüme geldi ve nefes alamaz bir duruma geldim. Bana nefes antrenmanı yaptırdı, hastaneye getirdi. Orada hayatımı kurtardı diyebilirim.

        3

        "SENİ SONSUZA KADAR KALBİMDE YAŞATACAĞIM"

        Türkan Şoray: Canım Cüneyt bundan sonra yokluğunu bilmek, düşünmek, öyle acı ki... Seni sonsuza kadar kalbimde yaşatacağım. Sinema ve tüm sinemaseverlerde, yerin dolmayacak.

        4

        "TÜRK SİNEMASI BİR ÇINARINI KAYBETTİ"

        Hülya Koçyiğit: Sinemanın bana kattığı değerlerden sevgili arkadaşım Cüneyt Arkın’ın vefat haberi ile derin üzüntü içindeyim. Türk sineması bir ustasını, bir çınarını daha kaybetti bugün. Sinemamıza büyük izler bırakan canım arkadaşım benim, filmlerinle yaşayacaksın kalplerimizde. Sevgili ailesinin başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

        5

        "KONUŞAMIYORUM!"

        Filiz Akın: Sanki içime doğmuş da acı haberi duymak istemiyormuşum gibi televizyonu açmamıştım bu sabah. Hala haberin yarattığı şok etkisiyle konuşamıyorum. Telefonlarım çalıyor durmadan… Öyle üzgünüm ki! Hani klasik bir tanımlama vardır “O bizim Malkoçoğlu’muz, Dünyayı kurtaran cengaverimizdi falan filan… En kısa haliyle o bizim “Cüneyt Arkın’ımız”dı... Biraz kendime gelince devam ederim...

        6

        "ZOR KABULLENİLECEK BİR KAYIP"

        Gülşen Bubikoğlu: Bu sabah aldığım acı haberle göğsüme bir yumruk oturdu. Cüneyt Arkın'ı kaybetmişiz... Sinemanın en güçlü aktörü, sağlığını bedel olarak ödediği, benim en yakışıklı partnerim. Hiçbir şeye odaklanamadan oturduğum yerde kalakaldım. Ne kadar üzgünüm, anlatamam. Canım Betül'e, güzel aileye baş sağlığı ve sabır diliyorum. Zor kabullenilecek bir kayıp. Huzur içinde uyusun canım dostum.

        7

        "O TÜRK SİNEMASININ PARLAYAN YILDIZIYDI"

        Ediz Hun: Sevgili Cüneyt'i kaybettik, acımız büyüktür. O Türk sinemasının parlayan yıldızıydı. Onun ismi, sinema tarihimizin yapraklarına altın harflerle yazılacaktır. Aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

        8

        "SİNEMA VE SANAT CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN"

        Ajda Pekkan: Türk sinemasının usta jönü, arkadaşım, sanatı ve duruşuyla gerek karakteriyle sinemaya katkıları ile hepimize örnek olmuş büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

        Sayın Arkın'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema, sanat camiamızın ve Türk milletimizin başı sağolsun.

        9

        "HEP STAR OLARAK KALDI"

        Atilla Dorsay: Yeşilçam bir rüyalar sinemasydı. Yakışıklı olmak baş faktörlerinden biriydi. Bunun en büyük kanıtlarından biri de o yıllarda artist yıldız gibi dergilerin açtığı yarışmalarda derece almaktı. Oradan daha ziyade fiziksel güzelliği ile Yeşilçam’a dev bir adım atmak. Cüneyt Arkın belki bunların en önemlilerinden biriydi. Boylu poslu bir insandı. Türk tarihinin en etkili birtakım kahramanlarını da fiziksel açıdan da oynayabilmişti. Ata binmek, ok atmak becerebildiği şeylerdi. Başta Malkaçoğlu olmak üzere Beyazperde’de tarihi kahramanları canlandırdı. Türk halkının geçmişiyle ve beyaz perde ile olan geçmişini sağlamlaştırdı. Başka denemeleri de oldu ama o hep star olarak kaldı.

        10

        "ÇOK ÖZEL BİR KARAKTERDİ"

        Nebil Özgentürk: Cüneyt Arkın’ı kime sorsanız bir filmini izlemiştir. Bir film hikayesi anlatır. Zaten çok renkli bir sinema kişiliği vardır. Belgeselini de yaptım, Cüneyt Abi’yi çok severdim. O kadar doğal bir insandı ki halkın da beğenilerini çok düşünen biriydi. Fazla radikalleşmeyen ortada giden bir siyasi çizgisi olmakla birlikte toplumsal refleksleri de olan filmleri de kaçırmadı. Karaoğlan gibi Malkoçoğlu gibi fimleri de yapmış çok özel bir karakterdi.

        11

        "BİZ BAYRAM TATİLİ YAPARKEN O KILIÇ ÇALIŞIRDI"

        Ayla Algan: Gençler onun gibi görmeleri lazım film ya da tiyatro sanatını. Her oyuncunun bir tekniği vardır. Öğretmenlik gibi bir şey bu, oyunlarını seyretmek… Biz mesela bayram tatili yaparken o gidip kılıç çalışıyordu, dövüş çalışıyordu. Dönemi araştırıyordu. Osmanlı, Selçuklu gibi… Hepsini biliyordu. Adam gidip boşa kılıç sallamıyordu. Hep onu çalışırken hatırlıyorum, bayram günlerinde, o bile yeter. Hiç dublör kullanmadı. Hollywood’da böyle star yoktu. İyi ki gitmediler.

        12

        "KANATLARIM KIRILDI"

        Gönül Yazar: Kanatlarım vardı, uçuyordum şimdi o kanatlarım kırıldı. Ben nasıl uçacağım? Bütün ailenin başı sağ olsun, ben de o ailedenim... Çok üzgünüm, seni çok özleyeceğim canım Cüneyt'im gözün arkada kalmasın, ben hep Betül'ün yanında olacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ