Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık DenizBank, Türkiye Bankalar Birliği'nin kredi protokolüne katılacak - Para Haberleri

        DenizBank,TürkiyeBankalarBirliği'nin (TBB) işletmelere yönelik Hazine destekli,KrediGaranti Fonu (KGF) kefaletlikrediprotokolüne katılma kararı aldı.

        DenizBank'tan yapılan açıklamada, TBB tarafından KOBİ, kurumsal ve ticari müşterilere yönelik olarak koronavirüs (Kovid-19) salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerinin en az düzeyde tutulması amacıyla açıklanan "Çek Ödemesi DestekKredisi" ve "Ekonomik İstikrar KalkanıKrediDesteği" programlarının 30 Mart'ta başlatılacağı hatırlatıldı.

        Her ikikredipaketine de sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen işletmelerin başvurabileceği belirtilen açıklamada, Çek Ödeme DestekKredisi ile KOBİ'ler başta olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilere, Hazine destekli, KGF kefaleti ile bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla tahsis edilen limitler dahilindekredikullandırılmaya devam edileceği bildirildi.

        Açıklamada, müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlamayı amaçlayankredinin 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında olacağı kaydedildi.

        Bankanın yine başta KOBİ'ler olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin işletme sermayesi ihtiyaçları için açıklanan "Ekonomik İstikrar KalkanıKrediDesteği"ne başlayacağı duyurulan açıklamada, "Bukredidesteğini kullanacak firmalar için getirilen ön koşulda, şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarındakredivadesi boyunca azaltma yapmamaları gerekiyor. Yine bu kapsamda teminat eksiği bulunan müşterilerinkrediye erişim imkanı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabilecek.Kredi, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında kullandırılacak." ifadelerine yer verildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ