Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Depremin bebekleri! Hayata tutunmayı başardılar
        1

        TEKRAR HOŞGELDİN HELEN BEBEK

        Hatay'da 68. saatte 8 aylık kız çocuğu Helen, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

        2

        Kahramanmaraş'taki depremlerin merkez üsleri arasında yer alan Elbistan'da, depremden 48 saat sonra enkazdan çıkarılan 2 aylık bebek, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. (AA)

        48 saat sonra kurtarılan 2 aylık bebek enkazdan elini emerek çıktı

        3

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük depremin ardından 10 kentte hasar meydana geldi. Çöken binalar nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetti. 

        4

        Depremin 3'üncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD başkanlığının depremin seviyesini 4'üncü seviye olarak belirlemesiyle yurt dışından da gelen ekipler deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

        5

        Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, enkaz altından sağ çıkarılan bebekler, "Hala umut var" mesajını veriyor. 

        6

        45 SAAT SONRA ADIYAMAN'DA MUCİZE KURTULUŞ

        Adıyaman'da, depremden 45 saat sonra arama kurtarma ekipleri 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık'ı enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. Yarım saat sonra annesine de ulaşıldı.

        7

        44 SAAT SONRA GELEN KURTULUŞ

        Hatay'da çöken binanın enkazı altında kalan 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardılar. İstanbul İtfaiyesi'ne bağlı Kartal Grup Amirliği Ekipleri, Hatay Defne Mahallesi'ndeki enkazda 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardılar. Enkaz altında susayan bebeğe şişenin kapağıyla su verdiler. Enkazdan çıkartılan bebek sağlık ekiplerine teslim edildi.

        8

        KANEPEYE SIKIŞAN MİKAİL BEBEK 43 SAAT SONRA KURTARILDI

        Uzun süren çalışmalar sonucu 2 yaşındaki Mikail bebek, depremden 43 saat sonra, Kahramanmaraş şehir merkezindeki 4 katlı binanın zemin katından çıkarıldı. İki gecedir bir kanepenin köşesinde sıkışmış halde bekleyen bebeğin bitkin düştüğünü tespit eden ekipler ilk müdahalenin yapılmasının ardından Mikail ve ailesine hastaneye kadar eşlik etti.

        9

        ENKAZ ALTINDA KALAN BEBEĞE 36 SAAT SONRA ULAŞILDI

        Adıyaman'da depremde yıkılan bir binanın enkazında ismi öğrenilemeyen bir bebek, Konya ve Amasya Merzifon havalimanlarında görevli Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekiplerince kurtarıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen bebek, tedavi için hastaneye sevk edildi.

        10

        ENKAZDAN SAĞ ÇIKAN 5 YAŞINDAKİ SERAP ELA: BEN ÇOK AĞIRIM AMA

        Hatay'da ekipler tarafından sağ kurtarılan 5 yaşındaki Serap Ela'nın enkazdan çıkartılırkenki sözleri dikkat çekti. Küçük Serap'ın kendisini çıkaran kurtarma görevlisine "Ben ağırım ama" sözleri dikkat çekti.

        11

        15 AYLIK BEBEK 31 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI

        Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından yıkılan Menderes Mahallesindeki bir binanın enkazından 15 aylık bebek çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

        12

        ENKAZ ALTINDAKİ 2 AYLIK BEBEK BÖYLE KURTARILDI

        Hatay'dan sevindiren bir haber geldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması yapmak üzere İzmir'den Hatay'a yola çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ekibi, dün öğlen saatlerinde Mehmet Çınar adında 2 aylık bebeği enkaz altından çıkararak ambulansa sevk etti, bebek hastaneye kaldırıldı. 

        13

        YUSUF BEBEK 36 SAAT SONRA KURTARILDI 

        Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma timleri, anne ve iki çocuğunu 36 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı. Ekinci Mahallesi'nde enkaz altında kalan Zöhre Hatay ve beş aylık bebeği Yusuf ile diğer çocuğu, Erzurum ekibinin özverili çalışmasıyla 36 saat sonra kurtarıldı. 

        14

        ENKAZDAN 40 SAAT SONRA GELEN İKİZ MUTLULUK

        Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından bir çift ile ikiz bebekleri sağ kurtarıldı. İlk önce ikizlere ulaşan ekipler, devam eden çalışmalarda ikizlerin annesi Pınar ve babası İbrahim Karapirliye de ulaştı.

        15

        6 AYLIK BEBEK 29 SAAT SONRA KURTARILDI

        Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.