Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DGS EK TERCİH SAYFASI 2023 | ÖSYM AİS ile DGS ek tercihleri nereden ve nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
        1

        DGS ek yerleştirme tercihleri başvuru ekranı araştırmaları hız kazandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 29 Eylül'de alınmaya başlanan DGS ek tercihleri 4 Ekim Çarşamba günü bitiyor. DGS ek tercih başvuruları için 50,00 TL olan başvuru ücreti e-Devlet ödemeleri bölümünden 5 Ekim saat 22:59'a kadar devam edecek. İşte 2023 Dikey Geçiş Sınavı ek tercih başvuru ekranı ve ek tercih kılavuzu...

        2

        DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

        Ek yerleştirme işleminde, 2023-DGS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2023-DGS ek yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

        DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023 İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        DGS EK TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN!

        DGS ek yerleştirme süreci 29 Eylül'de başladı. Adaylar ek tercihlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden 4 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar tamamlayacak.

        4

        DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

        Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Eylül 2023 tarihinde saat 15.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir. Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

        DGS EK TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        5

        DGS EK TERCİH SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        DGS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz açıklanmadı.

        Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ