Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS sınav yerleri sorgulama ekranı 2022: ÖSYM DGS sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu ve ne zaman açıklanacak?
        1

        2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıla tammalamak isteyenler 2022 DGS sınav yerlerini araştırıyor. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan sınava katılım sağlayacak olan binlerce aday "2022 DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?" sorusuna yanıt arıyor. 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisan eğitimine tamamlamak amacıyla sınava katılım sağlayacak binlerce kişinin gözü ÖSY AİS ekranına çevrildi. İşte, 2022 DGS sınav yerleri sorgulama ekranı detayları...

        2

        DGS SINAVI NE ZAMAN 2022?

        Son başvuruları 31 Mayıs'ta biten DGS'nin sınav tarihi 3 Temmuz 2022 olarak belirlendi. DGS’de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

        3

        DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav giriş belgesinin yayımlanacaağı tarih hakkında henüz bilgi verilmedi. Geçtiğimiz yıllarda sınav giriş yeri belgesi sınava 10 gün kala açıklanmıştı. Adaylar giriş belgesi yayınlandığında ais.osym.gov.tr site üzerinden öğrenebilecek.