Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı: Ertuğrul Bey'e şok üstüne şok! Diriliş Ertuğrul ne zaman?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı izleyiciye sunuldu. Ekranların fenomen dizilerinden olan ve yayınlandığı her hafta izleyiciyi ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul'da heyecan tufanı sürüyor. Yılbaşı haftasında tüm diziler gibi bir hafta ara veren Diriliş Ertuğrul'un 101. yeni bölümü bu akşam saat 20.00'da TRT1'de ekrana gelecek. İzleyicinin merakla beklediği 101. bölümle ilgili 2 fragman yayınlandı. Fragmanlarda çok fazla dikkat çeken detay yer aldı. Diriliş hayranları, Aslıhan Hatun ve Çavdar Obası'nın akıbeti ne olacak, Samsa Alp ölecek mi, Ares'in idam ettikleri kim, Bahadır Bey ile Ares işbirliği mi yapacak, Ertuğrul Bey, alplerinin intikamını alabilecek mi, gaza bu bölümde başlayacak mı? gibi birçok sorunun cevabını arıyor. İşte, Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı ve detaylar...

        REKLAM

        ERTUĞRUL BEY GAZA EMRİNİ VERDİ: BÜYÜK SAVAŞ BAŞLIYOR

        Diriliş Ertuğrul'da 3. sezonun sonundan beri planlanan gaza artık başlıyor. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı Ertuğrul Bey'in Hanlı Pazar'da kurduğu Türkmen Toyu ile başlıyor. Sultan Alaaddin Keykubat'ın emriyle Anadolu Selçuklu İmparatorluğu'nun Bizans sınırı uçbeyi olan Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'nin fethi için Anadolu'daki tüm Türkmen Beylerini topluyor. Toyda gazanın zorunluluğuna dikkat çeken ve destek isteyen Ertuğrul Bey şu şekilde konuşuyor:

        "O soysuzun cezasını kesme vakti gelmiştir. Gayret bizim, zafer Allah'ındır."

        Konuşmasını sürdüren Ertuğrul Bey, gazanın Karacahisar Kalesi'ni fethetmekten daha ötesi olduğunu şu sözlerle anlatıyor.

        "Bu gazayla Konstantiniyye'nin fetih yolunu açmış olacağız. Hedefimiz güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır!"

        BAHADIR BEY İÇİN HAMLE ZAMANI

        Diriliş Ertuğrul'a bu sezon katılan ve Ertuğrul Postoğlu'nun hayat verdiği Bahadır Bey, Ertuğrul Bey'in baş düşmanlarından Selçuklu Emiri Saadettin Köpek'in emriyle Çavdar Obası'na Bey olmaya gelmişti. Çavdar Obası'na ulaştığı günden itibaren Oba'yı ele geçirmeye çalışan ancak Ertuğrul Bey ve Aslıhan Hatun'un mücadelesiyle bunu başaramayan Bahadır Bey, bu kez Çavdar Obası'nı ele geçiriyor. Oğlu Sancar'ı ve kendine destek veren alpleri bir dağda saklayan Bahadır Bey, gün geldiğinde Oba'ya saldıracaksınız demişti. Geçtiğimiz bölümde bunu denemeyi planlayan Bahadır Bey'in oyununu Turgut Alp bozmuştu.

        Bahadır Bey oğlu Sancar ile buluşarak Çavdar Obası'na baskının emrini veriyor. Fragmanda Bahadır Bey oğlu Sancar'a, "Gün bu gündür. Emir verdiğimde obayı basacaksın." diyerek emri resmen veriyor.

        BAHADIR BEY OBAYI GELE GEÇİRİYOR! ASLIHAN HATUN'A NE OLACAK?

        Bahadır Bey'in emrini yerine getiren Sancar, Çavdar Obası'nı gafil avlıyor ve ele geçiriyor. Beylik Otağı'nı basan Sancar'a, Aslıhan karşı koyuyor. Aslıhan'ı etkisiz hale getiren Sancar, Bey Otağı'nı da ele geçirip babasına teslim ediyor. Bahadır Bey, Çavdar Beyleri'nin önünde otağa kuruluyor. Çavdar Obası'nın ele geçirildiği sırada Turgut Alp ortalarda görünmüyor.

        Çavdar Obası'na baskın muhtemelen Ertuğrul'un Hanlı Pazar'da beyleri topladığı sırada olacak. Çavdarları temsilen de Turgut Alp'in Toyda olması muhtemel.

        REKLAM

        ARES'İN İDAM ETTİKLERİ KİM?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Ares'in, Karacahisar Kalesi'nde birilerini idam ettiği görülüyor. Diriliş Ertuğrul'un 100. bölümünde, Ertuğrul Bey ve alpleri kılık değiştirerek Kale'ye sızmıştı. Tüccar Niko kılığındaki Atsız'ın ve Ares'in cariyesi Marya'nın desteği ile oğlu Gündüz'ü zindandan kaçıran Ertuğrul Bey, Kale'den yalnızca Bamsı ve Günkut ile ayrılmıştı. Atsız Bey Kale'deki görevini sürdürürken, alpler saklandıkları yerden çıkmamıştı. Duruma çok öfkelenen Ares, Kale'de kırmızı alarm ilan etti. Fragmanda Ares'in idam ettiği kişiler büyük merak uyandırdı. Güvenlik önlemleri ve arama tarama faaliyetlerini arttıran Ares, çok büyük ihtimalle Ertuğrul Bey'in alplerini ele geçiriyor. Ertuğrul Bey'den intikam almak isteye Ares, alpleri idam ediyor. Peki, Ares, Atsız Bey'in ve Marya'nın ihanetini öğrenebilecek mi? Atsız Bey'in akıbeti ne olacak? Bu sorular fragmanda cevapsız kalıyor.

        ÇAVDAR OBASI KURTARILACAK MI?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Ertuğrul Bey ve Turgut, alpleriyle birlikte buluşuyor. Turgut Alp, Çavdar Obası'ndaki ahvali öğrenerek Ertuğrul Bey'den destek istiyor olabilir. Ancak Ertuğrul ve Turgut buluşarak Hanlı Pazar'a da gidiyor olabilir.

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM 2. FRAGMAN: SAVAŞ HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanı da 3 Ocak Çarşamba günü yayınlandı. Fragman Ertuğrul Bey'in toy konuşmasının devamından başlıyor. Ertuğrul Bey fragmanda, "Bütün Türk obaları, bu zaferi paylaşmalıdır. Alplerimizin pusatları şakırdamalı, atlarımızın nalları toprağı sarsmalıdır." diyerek gazanın birlik içinde yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ertuğrul Bey, toyda Türk Beylerinden destek almış olacak ki fragmanda kılıç yapımı, mancılık çalışması ve güvenlik önlemleri gösteriliyor.

        ARES'İN BÜYÜK PLANI NE?

        Karacahisar Kalesi Tekfuru Ares, Ertuğrul'un Kale'den oğlunu kaçırmasıyla birlikte savaşı açık olarak ilan ettiğinin farkında. Kale'de güvemliği arttıran Ares, komutanlarıyla savaş planları kuruyor. Türkleri ve Ertuğrul'u yok etmeyi planlayan Ares'in savaş için hazır olduğu şu sözlerden anlaşılıyor.

        "Bu savaş hiç de uzun sürmeyecek, ilk hamlemde Türkleri püskürtüp mahvedeceğim."

        Peki, "Ares'in hain planı ne olacak?" soru cevabını bu akşam bulacak.

        BAHADIR BEY İLE ARES İTTİFAK MI YAPACAK?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanının en dikkat çeken detaylarından biri de alplerin pusuya düşmesi. Ertuğrul'un emriyle, Kale'yi ele geçirebilmek için savaş hazırlıklarını sürdüren alpler Bizans askerleri tarafından ansızın saldırıya uğruyor. Saldırı sırasında birçok alp şehit olurken, savaş için hazırlanan mancılık aletleri yağmalanıyor. Bu sırada ağaçların arkasından gülerek durumu izleyen Bahadır Bey dikkat çekiyor.

        Bahadır Bey'in baskını izlemesi, Ares'in geçtiğimiz bölümdeki ittifak teklifini kabul etmesi olarak yorumlanabilir.

        SAMSA ALP ÖLECEK Mİ?

        Dizide uzun zamandır yer alan Samsa Alp geçtiğimiz bölümde, Gündüz'ü koruyamadığı için Ertuğrul'un hışmına uğramıştı. Büyük üzüntü içerisinde bulunan ve Titan'a kin besleyen Samsa Alp, pusu sırasında alplerin içinde yer alıyor. Titan ile Samsa alp pusu sırasında büyük bir cenke girişiyor.

        Samsa Alp, Titan'la baş edebilecek mi? Yoksa Samsa Alp ölecek mi? Diriliş Ertuğrul yeni bölümde izleyicinin en merak ettiği konu. Titan, Bizans'ın en önemli komutanlarından bir tanesi bunu hatırlatmakta fayda var.

        ERTUĞRUL BEY'İN BÜYÜK ÖFKESİ! "SANA BU TOPRAKLARI DAR EDECEĞİM"

        Pusuya düşen alplerin birçoğu şehit olmuş, savaş hazırlıkları alt üst olmuştur. Ertuğrul Bey haberi alır almaz alpleri ile olay yerine gider. Birçok alpinin öldüğünü gören Ertuğrul Bey, "Hey, düşmandan daha zalim ihanet! Sana bu toprakları dar edeceğim." diyerek intikam duygusunu ortaya koyar. Ertuğrul Bey'in bu tuzak karşısında yeni hamlesi ne olacak?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ