Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman medyasına konuştu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Bild gazetesine yaptığı açıklamada, AB Türkiye ilişkileri, Suriye ve Libya konusunda değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, AB'nin Türkiye'deki mülteciler için vadettiği 6 milyar avronun henüz yarısının dahi ödenmediğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, Libya konusuyla ilgili olarak, "Bizim en büyük çıkarımız Libya'da istikrar ve barışın olması. Çünkü orada savaş devam ederse bölgedeki istikrar tehlikeye girer" ifadesini kullandı
ABONE OLDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Bild gazetesine açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu; AB-Türkiye ilişkileri, Suriye ve Libya konularında değerlendirmelerde bulundu.
Çavuşoğlu AB ile Türkiye arasında imzalanan göç mutabakatında verilen sözlerin tam olarak yerine getirilmediğini belirterek, ''AB ne yaptı? AB 2016’nın sonunda ilk 3 milyar avro, 2018’in sonunda bir diğer 3 milyarı ödeyecekti. 2020’ye geldik ve tam olarak ilk 3 milyarı almadık. Kim şimdi sözünde durmadı?'' dedi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ