Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar ve euroda son durum! 1 Şubat döviz kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinde acele etmeyeceği algısıyla çarşamba günügerileme eğilimine girmesinin ardından, Fed'in faiz artışlarında "sabırlı" olacağı söylemiyle birlikte aşağı yönlü hareketini hızlandırdı.

        Fed, politika faizini değiştirmemesinin yanı sıra, küresel görünüm ve bütçe görüşmelerineilişkin çıkmazdan dolayı üç yıllıksıkılaştırma politikasına son verebileceğinin sinyalini verdi. Fed ayrıca ek faiz artışı ifadesini karar metninden kaldırdı.

        TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da yaptığı açıklamada, enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruşunsürdürüleceğini ve veri odaklı bir para politikası izleneceğini söyledi. Bu açıklamalar piyasalardaolası bir faiz indirimi

        yapılmayacağı beklentisi yarattı.

        REKLAM

        Hafta içerisinde 5.30'lu seviyelerin üzerini gören dolar/TL, Fed'in bilançoda da gevşemeye gidebileceğine dair sinyallerle 5.16 seviyesine kadar indi. Daha sonra alım iştahıyla bir nebze yükseldi. 1 Şubat sabahı dolar/TL 5.21, euro/TL ise 5.97 seviyesinde

        Dolar, tüm gelişmekte olan ülke paraları karşısında düşüşe geçti. Dolar endeksi (DXY) 95.25 seviyesine dek son 1 ayın en düşük seviyesine indi.

        Yurt dışında ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verisi takip edilirken, Çin ve ABD arasındaki ticaret görüşmeleri yakından izleniyor.

        Türkiye özelinde bugün bir veri akışı yok; piyasalar jepolitik riskler, iç siyaseti izliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ