Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Pakistan’la savunma ilişkimiz derinleşiyor.

        Kasım CİNDEMİR / HT GAZETE

        Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayii alanındaki işbirliği giderek derinleşiyor. Amerikan askeri ve savunma çevrelerinde etkili “Defense News” Dergisi, üst düzeyde görevli bir Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilisinin, “Türk endüstrisini Pakistan’la ilişkilerini genişletmeye teşvik ediyoruz” sözlerine yer verdi.

        Yetkili, iki ülke arasındaki siyasi dostluk ilişkilerinin yanı sıra askeri teknolojide ortaklık çalışması alanında olanakların bulunduğunu belirterek, Pakistan’ı bir pazar olarak değil, mevcut ve gelecekteki bir ortak olarak gördüklerini kaydetti. Dergi, aralık başında Pakistan Ağır Sanayi Taxila (HIT) ile Nurol Şirketi arasında zırhlı araç anlaşmasının imzalandığını da yazdı.

        "TÜRKİYE İYİ BİR ALTERNATİF"

        Pakistanlı askeri uzman Usman Shabbir ise dergiye yaptığı açıklamada, İslamabad’ın Fransa ile savunma sanayiindeki ilişkileri maliyetler nedeniyle inişe geçtikçe Türk opsiyonunun iyi bir alternatif olarak görüldüğünü söyledi. Shabbir, Türk işbirliği ile El-Halid’in ihraç edilebilmesi olasılığını gündeme getirdi ve “Biz aynı pazar için rekabet etmiyoruz. Türkiye-Pakistan ilişkileri derin ve sağlam” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ