Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Beyaz gömlekli filozof'un IŞİD defilesi alay konusu

        GAZETE HABERTÜRK

        Dünyanın çatışma noktalarına yaptığı ziyaretleriyle ünlü, Fransa’nın tartışmalı entelektüellerinden Bernard Henri-Levy, IŞİD ile mücadele eden Kürtlerin siperlerinde de poz verdi. BHL kısa adıyla bilinen Fransız filozof; Musul, Erbil ve Kerkük’te çektirdiği fotoğrafları Twitter adresinde paylaştı. Fotoğraflarda filozofun, Kürt komutan Şirvan Barzani’den cephede bilgi aldığı, bir grup kadın askerle yürüyüş yaptığı ve Kerkük’te siperlerin gerisinde nişan alan askerlerin durduğu görülüyor.

        "BARBARLAR KAYBEDECEK"

        BHL, fotoğrafları yayınladığı gün Fransız Le Point Dergisi’nde IŞİD ile mücadeleye ilişkin bir de makale yayınladı. “DEAŞ (İŞİD) savaşı neden kaybedecek?” başlıklı yazıda Henri Levy, peşmerge saflarındaki izlenimlerini paylaştı ve “Barbar cihatçılar iyi terörist ama kötü askerler. Bu yüzden kaybedecekler” görüşünü savundu.

        DALGA GEÇTİLER

        Daha önce Bosna Hersek, Ukrayna, Libya, Tunus ve Çeçenistan çatışma bölgelerine giderek fotoğraflar çektiren BHL’nin, peşmerge mevzilerindeki görüntüleri sosyal medyada kolaj fotoğraflar eşliğinde ti’ye alındı. Ütülü beyaz gömleği ve takım elbisesi ile bir Kürt komutan gibi pozlar veren Fransız entelektüel hakkındaki “Irak siperlerinde Paris modası”, “Bernard Henry-Levi siyah takımıyla peşmergelere kamuflaj dersi verdi” gibi yorumlar dikkat çekti. Sosyal medyada fotoğraflarla oynanarak hazırlanan çok sayıda espri de de yapıldı. Fransız filozof, üzerinde oynanarak paylaşılan bir fotoğrafta, siperde güneşlenen bir mankenle birlikte gösterildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ