Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Lavrov: Türk Dışişleri Bakanı ile görüşmeye hazırız

        GAZETE HABERTÜRK

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Kıbrıs Rum Yönetimi’ni ziyareti sırasında Türkiye’yle yaşadıkları uçak krizine değindi. Türkiye’nin krizdeki gerekçelerini gerçekçi bulmadığını belirten Lavrov, bugün Belgrad’daki AGİT Zirvesi’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

        Türkiye’den özür beklentisini yineleyen bakan, “Belgrad’da AGİT Zirvesi’nde Türkiye’nin ne söyleyeceğini duyacağız. Türkiye’nin ilişkileri düzeltmek için ne yapması gerektiğini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de birçok kez açıkladı. Uçağımız düşürüldükten sonra ilişkilerimiz eskisi gibi olmaz. Türkiye ne yapar ne yapmaz, bilemeyiz. Ama ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Bunu sadece Türkler değil tüm ülkeler biliyor. Çavuşoğlu’nun görüşme teklifini reddetmedim. Neler anlatacak dinleyeceğiz” dedi.

        Suriye kriziyle ilgili Viyana’da varılan siyasi çözüm uzlaşısının önemli olduğunu vurgulayan Lavrov, Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ise uçak krizi ve terörle mücadele konusunda Rusya’ya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Çavuşoğlu ise “Rusya ile hep diyalogdan yana olduk. Aynı fikirde olmayabiliriz ama diyalog kanallarımızın açık olması lazım. Rusya ile diyalog yoluyla bu sorunu, hatta krizi aşarız. İlkeli tutumumuzdan ve haklılığımızdan da vazgeçmeyiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ