Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Erdoğan Fildişi Sahili'nde açıklama yapıyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet BaşkanıAlassane Vattara ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. CHP'nin Anayasa masasına dönmek için öne sürdüğü şartın sorulması üzerine Cumhurbaşkanı, "CHP'nin tutumuüzerinde fazla konuşmaya gerek yok zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi?" dedi.

        Erdoğan, Suriye'deki 'ateşkes'eilişkin sorulara karşılık,Suriye'nin tamamında ateşkesten bahsetmenin mümkün olmadığını, temennisinin ateşkesin genele yayıldığını görmek olduğunu belirtti.

        Avrupa'nın aksine Türkiye'nin mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu kaydeden Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

        "Sayın Devlet Başkanı'nı tebrik ediyorum, ilk başta yüzde 54 oyla seçildikten sonra yüzde 84 oy alarak tekrar iktidara geldiler ki bu da bir demokrasi sınavı göstergesidir. Halk kendilerini bağrına basmıştır.

        Fildişi Sahili'nin modern dünyanın Afrika'daki önemli merkezlerinden biri olması istikametindedir.

        Bugün siyasi, askeri, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi görüştük. Gerek Afrika'da gerekse bölgemizdeki terörle mücadeleye yönelik konuları ele aldık

        Dünya ciddi sıkıntı yaşıyor özellikle Afirka'da ve bizim bölgemizde yaşananlar belli. Mülteci konosunda dünya karmaşa yaşıyor.

        Ülkemizde üç milyon mülteciyi misafir ediyoruz. Biz onlara kapımızı kapatmadık, Avrupa'nın mali durmu daha iyi olsa da kapılarını kapatıyorlar.

        Yatırımların teşviki konusunda anlaşmalar yaptık.Ekonomik ve ticari işbirliğimizin geliştirilmesini konuştuk.

        Önümüzdeki dönemde kardeşlik ve atılım hamlesi devam edecek.

        2015'te ikili ticari hacmimiz yüzde 17.5 arttı. 2020 yılında 1 milyar dolar hedefini yakalayabiliriz, ekiplerimizin buna odaklanması lazım.

        İstanbul'un kardeşi olarak gördüğüm Abidjan ilerleyen yıllarda bir ticaret ve kültür başkenti olacak

        Ateşkes konusunda birçok kırılma olabilir dmeiştik. Suriye'nin bütününde bir ateşkes söz konusu değil. Temennim bunun genele yayıldığını görelim. Suriye'nin genelinde ateşkes yoktur, saldırılar devam etmektedir

        CHP'nin tutumuüzerinde fazla konuşmaya gerek yok zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi? Belki Meclis Başkanımızın son mektubu onlarda farklı bir düşünce meydana getirmiş olabilir."

        VATTARA: TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ HERKES İÇİN ÖNEMLİ

        "Türk şirketlerinin yatırım yapması için gerekli ortamı oluşturduk

        Özellikle vergi ve karşılıklı yatırımlar konusunda önemli anlaşmalar yaptık. Devletimiz, Türkiye'nin güçlü bir ticaret ortağıdır

        Hükümetimiz ve Türk yatırımcılar yeni ortak projeler gerçekleştirecek, Fildişi Sahili vatandaşları için istihdam yaratacaklar

        Uluslarası güvenlik konularını ele aldık. Terörizme karşı mücadelenin başarıyla ilerlemesi çin görüştük

        Türkiye'nin güvenliği herkes için önemli"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ