Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Davutoğlu başbakan olarak ilk kez Ürdün'ü ziyaret edecek

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün'de Kral 2. Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Musur ile görüşecek.

        Ürdün'ün başkenti Amman'a yarın gidecek Davutoğlu, pazar günü Kral 2. Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Musur ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

        Dışişleri Bakanı olarak daha önce Ürdün'de bulunan Davutoğlu, ilk kez Başbakan sıfatıyla bu ülkeye gidecek.

        Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda konuşma yapacak Davutoğlu, Arap Düşünce Forumu konferansına katılacak, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ofisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

        TÜRKİYE-ÜRDÜN İLİŞKİLERİ

        Türkiye ile Ürdün'ün bölgesel meselelere yaklaşımları büyük ölçüde örtüşüyor ve iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölgesel barış, istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.

        Suriye'ye komşu iki ülke olarak, ülkede akan kanın bir an evvel durması ve Suriye halkının talep ve beklentileri doğrultusunda krize siyasi bir çözüm bulunması, her iki ülke tarafından paylaşılan bir vizyon olarak yer alıyor.

        Filistin meselesinin ise iki devletli temelde çözümlenmesi, Kudüs'ün ve buradaki kutsal mekanların statülerinin korunması, Filistin halkının meşru haklarının savunulması konularında anlayış birliği bulunuyor.

        Türkiye ile Ürdün arasında savunma sanayi alanında da somut iş birliği bulunuyor. Bu doğrultuda Aselsan ile Ürdünlü muadili "Kral Abdullah Geliştirme ve Tasarım Bürosu" (KADDB) tarafından, elektro optik sistemlerin üretimi amacıyla Ürdün'de kurulan tesis, 2014'te faaliyete geçti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ