Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DAEŞ'e hava harekâtı

        Suriye'deki DAEŞ hedeflerine saat 01.00'de koalisyon güçlerine ait uçaklarca hava taarruzu düzenlendi. Hava taarruzlarında çok sayıda DAEŞ üyesi etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

        370 DAEŞ ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

        09 Ocak 2016'dan bugüne kadar Suriye tarafındaki DAEŞ mevzilerinden Türkiye'ye yapılan saldırılara yönelik olarak Türkiye'nin uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunduğu ve bulunmaya da devam ettiği belirtildi. Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; şu ana kadar bu saldırılara yönelik olarak Türkiye tarafından çeşitli ateş destek vasıtaları ile 5 bin 330 atım yapıldığı ve bu açılan ateşler sonucunda DAEŞ'e ait çok sayıda silah mevzi, barınak ve karargah olarak kullandıkları binalar imha edildiği belirtildi. Yapılan atışlarla tespit edilebilen 370 DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtildi.

        167 HAVA HAREKATINDA 492 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Bölgedeki askeri kaynakların hava taarruzları ile ilgili verdiği bilgilerde ise; 09 Ocak 2016'dan bugüne kadar Suriye tarafındaki DAEŞ hedeflerine 167 hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Hava taarruzları sonucu 492 DAEŞ üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

        HAVA TAARRUZU DÜZENLENDİ

        25 Nisan 2016 saat 01:00'de koalisyon güçlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzu düzenlendi. Hava taarruzunda çok sayıda DAEŞ üyesinin etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ