Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de ikinci referandum isteyenlerin 1 milyondan fazla imza topladı, Nigel Farage'ın 1 ay önceki sözleri ortaya çıktı

        HABERTURK.COM

        İngiltere’de Avrupa Birliği (AB) referandumunun yinelenmesi için başlatılan internet üzerinden dilekçe kampanyasına başvurular bir milyonun üzerine çıktı.

        İkinci bir AB referandumu yapılması için İngiliz Parlamentosu’nun internet sitesindeki dilekçe bölümünde başlatılan imza kampanyasına katılanların sayısı 1 milyon 250 bin 736'ya ulaştı.

        Dün gece yoğun katılımdan dolayı İngiliz Parlamentosu’nun dilekçe sayfasına erişim bir süreliğine hizmet dışı kalmıştı.

        İngiliz Parlamentosu'nun internet sitesindeki herhangi bir dilekçe 100 binin üzerinde imza topladığında, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda tartışılabiliyor.

        Dilekçe Komitesi’nin 100 binin üzerinde imza toplayan dilekçeleri 28 Haziran’da yapılacak bir sonraki toplantısında ele alması bekleniyor.

        UKIP LİDERİ 1 AY ÖNCE İKİNCİ REFERANDUMU GÜNDEME GETİRMİŞ

        Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasının en ateşli savunucularından Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage'ın 1 ayönce Mirror'a verdiği bir röportaj ortaya çıktı.

        Referandumun ardından bugün İngiliz basınında ses getiren röportajda Farage'ın, 'AB'den ayrılalım' sonucunun çıkacağına daha umutsuz baktığı anlaşılıyor.

        16 Mayıs'ta yayınlanan röportajda Farage, eğer referandum sonuçları çok ufak bir farkla 'AB'de kalmaktan' yana çıkarsa, ikinci bir referandum için savaşacağını söylüyor.

        Farage'ın kullandığı şu ifadeler dikkat çekiyor: "52'ye 48'lik bir oran tamamlanmamış bir iştir. Eğer 'AB'de kalalım' kampanyası 3'te bire 3'te iki yenerse, bu işi bitirir."

        Independent haberinde, "Ayrılalım diyenler tam da bu oranda kazanmasına rağmen, Farage'ın ikinci referandum çağrılarına katıldığı görülmüyor. Ancak bu durum, Farage'a sözlerinin hatırlatılmasına engel olmuyor" diye yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ