Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mogadişu'da restorana saldırı!

        Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 23 kişi yaşamını yitirdi.

        Dün akşam ezanı sırasında meydana gelen terör olayında saldırganlar popüler bir restoranın girişinde bomba yüklü aracı patlattı. Teröristler patlamanın ardından bir hotelin de bulunduğu binaya girerek en az 32 kişiyi rehin aldı.

        Alevlerin yükseldiği bina ve çevresinde polis operasyonu sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Operasyon sonrasında 5 saldırgan öldürüldü.

        Saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab terör örgütünün üstlendiği açıklandı. Örgütün internet sitesindeki hesabında yapılan açıklamada, "güvenlik güçleri ile yabancı müşterilerin geldiği restorana saldırı düzenlendiği" ifade edildi.

        TÜRKİYEDEN SOMALİDEKİ TERÖR SALDIRISINA TEPKİ

        Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başkent Mogadişu’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör eyleminin kınandığı bildirildi.

        Açıklamada, "Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Somali’de istikrarın tesisi yönünde önemli mesafenin katedildiği bir dönemde gerçekleştirilen bu terör eylemi karşısında Somali halkı ve hükümetiyle dayanışmamızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

        Somali’nin başkenti Mogadişu’de toplu taşıma araçları için kullanılan istasyonun yakınlarında düzenlenen saldırıda 23 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ