Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin: "Türkiye'ye giden Rus turistler Soçi'ye yönlendirilmeli"

        Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nın hazırlık ve gerçekleştirilmesinden sorumlu Toplumsal Konsey temsilcileriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye gelen 4 milyon Rus turist sayısının önemli bölümünün Soçi'ye yönlendirilmesini ve bunun için yeni olumlu koşulların oluşturulmasını istedi.

        Bölgenin kalkınması açısından olimpiyatın önemine değinen Putin, "SSCB döneminde bu proje gerçekleştirilemedi. Biz bunu bugün yaptık. Defalarca ifade ettiğim gibi olimpiyat oyunlarını, büyük Soçi'nin kalkınması için gerekli kaynakların aktarılması açısından son derece önemli görüyorum" dedi.

        Bölgede çok sayıda otelin yapıldığını kaydeden Rusya Devlet Başkanı, otel hizmetlerinin uluslararası ve Avrupa düzeyine yükseldiğine işaret etti. Turistlerin bölgeye yönelmesi için koşulların oluşturulduğunu kaydeden Putin, "Geçen yıl rekor sayıda Rus turist Türkiye'yi ziyaret etti. Biz de ekonomik yöntemlerle bu akımın önemli bir kısmını yeniden yönlendirmek isteriz. Amacımız Rus vatandaşlarının kendi topraklarında tatil yapması için daha olumlu yeni koşulları oluşturmak" dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ