Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer

        Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten yargılanan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un, kasten cinayet suçu işlemediğine karar verilmişti. Dün alınan bu kararın ardından Pistorius ile ilgili bugün son karar açıklandı ve mahkeme sporcunun cinayette kusuru bulunduğuna karar verdi.

        Yargıç Thokozile Masipa, Pistorius'un cezasını ise açıklamadı. Ampute atlet kefalet karşılığında serbest kaldı. Polis koruması altında mahkemeden ayrılan Pistorius'un cezasının 13 Ekim'den önce açıklanması beklenmiyor.

        İstemeden ölüme sebebiyet verme kararının ardından yıldız atlete 15 yıla kadar hapis ihtimalinin gündeme gelebileceği kaydedildi.

        Pistorius ile ilgili başka suçlamalarla ilgili olarak da kararlar çıktı. Sporcunun hareket halindeki bir araçtan silah sıkmasıyla ilgili suçlu olmadığına karar verildi.

        Johannesburg'daki Tasha Restaurant'ta ateş ettiği iddiaları olan Oscar Pistorius, yemekte silahı kendisine uzatan arkadaşı Darren Fresco'nun ateşlediğini söyleyerek bunları reddetmişti. Hakim bu olayda Pistorius'un ihmali olduğuna kanaat getirerek sporcuyu suçlu buldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ