Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kanada Başbakanı Harper: Ortadoğu'da IŞİD militanları binlerce masum insanı katlederken, bir kenarda oturup seyretmeyeceğiz

        Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, IŞİD'le mücadele ülkesinin gerekeni yapacağını belirterek, "Ortadoğu'da IŞİD militanları binlerce masum insanı katlederken, bir kenarda oturup seyretmeyeceğiz" dedi.

        Federal Parlamento'da AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy ile bir araya gelen Harper, toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, IŞİD ile mücadeleye gönüllü olarak katıldıklarını ifade etti.

        "Başbakan olduğum süre boyunca, bu ülkenin uluslararası sorumluluklarını nasıl yerine getirdiğimi gördünüz" diyen Harper, "masum insanların katledilmesinde de gereken neyse yapılacak. Bir kenarda öylece oturup seyredecek değiliz" diye konuştu.

        Harper, "Sorunu titizlikle takip ediyoruz. Öncelikler neyi gerektiriyorsa, imkanlarımız ve kapasitemiz oranında kendi kararlarımızı en gerçekçi ve hızlı şekilde alacağız" dedi.

        Başbakan Harper, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetlerine bağlı CF-18 savaş jetlerinin, ABD tarafından IŞİD'e karşı bir süredir gerçekleştirilen hava operasyonlarına katılması konusunu ise cevapsız bıraktı.

        Öte yandan savaş uçaklarının gönderilmesi konusunun gelecek hafta Federal Parlamento'da ele alınacağı öğrenildi.

        Başbakanlığa yakın kaynaklar, ABD Başkanı Obama'nın BM çalışmaları nedeniyle New York'ta bir araya geldikleri Harper'a, Kanada'nın da operasyonlara katılmasını teklif ettiği yorumunda bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ