Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 30 kişi kalp krizi geçirdi!, Japonya'da cumartesi günü yeniden faaliyete geçen Ontake Yanardağı'nın eteklerinde en az 30 kişiyi kalp krizi geçirmiş halde bulundu

        Japonya'nın resmi haber ajansı NHK'ya göre, arama kurtarma ekipleri Ontake Yanardağı'nın eteklerinde mahus kalanlara ulaştığında 30'dan fazlasının kalp krizi geçirmiş halde bulundu. Yetkililer kalp krizi geçirenler arasında hayatını kaybeden olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. Nagano kenti sağlık yetkilileri kalp krizi geçirenlerin muayene edildiğini açıkladı. Ontake Yanardağı 2007'den sonra hiçbir belirti olmadan yeniden faaliyete geçerken, dağın civarında yüzlerce kişi mahsur kaldı. Yanardağın külleri 3 kilometrelik bir alana yayıldı.

        Volkanın patlamasının ardından uçaklar güzergah değiştirmek zorunda kaldı. Görgü tanıkları patlamayı "Bir patlama sesi duyuldu ve ardından her yer karanlığa gömüldü" diye anlattı.

        Dünyanın sismik olarak en hareketli coğrafyalarından biri olan Japonya'da en son 1991'de kzeydeki Unzen Yanardağı faaliyete geçtiğinde 43 kişi ölmüştü.

        Öte yandan Nagano vilayeti emniyetinden, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kurtarma ekiplerinin yanardağın zirvesine yakın bir bölgede 30'dan fazla kişinin cesedini bulduğunu söyledi.

        Bu arada askeri helikopterlerin bu sabah dağın eteklerinden yedi kişiyi kurtardığı belirtildi. Japonya'nın Honşu adasında Nagano ve Gifu vilayetlerinin sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake yanardağı, dün büyük bir gürültüyle patlamış ve kül püskürtmeye başlamıştı.

        Japon Meteoroloji Dairesi, Ontake yanardağı için alarm seviyesinin üçe yükseltildiğini açıklamış ve yanardağdan uzak durulması uyarısında bulunmuştu. İlk haberlerde dağın eteklerinde mahsur kaldığı açıklanan 250 kişinin büyük bölümü yürüyerek aşağı inmeyi başarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ