Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İsviçre'de IŞİD tehdidi

        İsviçre'deki ABD Büyükelçisi Suzi LeVine, İsviçre'de 30 ila 40 kişinin terörist gruplarla bağlantısının tespit edildiğini söyledi.

        LeVine, Schweiz am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada IŞİD militanlarının İsviçre'deki varlığı ve ülkedeki diğer terörist gruplar hakkında, "İsviçre'de şu an 30 ila 40 kişi potansiyel tehdit olarak kabul edilmiş durumda ve konuyla ilgili olarak İsviçre ve ABD güvenlik birimleri ortak hareket ediyor" dedi.

        Güvenlik birimlerinin bu tespitleri hakkında değerlendirmede bulunan LeVine, "İsviçre'de tehlikenin görünür olması güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

        İsviçre'de bulunan IŞİD militanlarının, bu terör tehlikesine karşı ortak bir farkındalık oluşturduğunu belirten LeVine, IŞİD saflarında yer alan 14 bin yabancı savaşçı olduğunu söyledi.

        Geçen ay İsviçre'de, IŞİD'le bağlantısı olduğundan şüphelenilen 3 Irak vatandaşının tutuklandığının hatırlatıldığı açıklamada, İsviçre Federal Mahkemesi'nin de 4'ü Suriye ile bağlantılı olmak üzere terörist gruplarla bağlantısı olan 20 kişiyi incelediği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ