Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Duygu Özaslan'dan photoshop iddialarına yanıt - Magazin haberleri
        1

        Yaptığı paylaşımlarla sık sık konuşulan Duygu Özaslan, geçtiğimiz yıl tatilde bikilini fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olmuştu.

        Bir süredir basketbolcu sevgilisi Can Maxim Mutaf ile Bodrum'da bulunan Özaslan, paylaştığı karelerde photoshop olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

        2

        "AYNI VÜCUT, FARKLI AÇI"

        Instagram hesabından fotoğraflar paylaşan Özaslan, şu açıklamayı yaptı:

        Aynı vücut, farklı açı, farklı poz, farklı ışık... Geçen gün beden algısıyla ilgili bir yazı okudum ve şu cümle beni çok etkiledi: Şu anda bedeninizin nasıl görünürse görünsün bir pandemiyi atlattığının farkında mısınız? Durup düşündüm. Çatlaklarımın, selülitlerimin varsa ya da yoksa herhangi bir şeyimin iyi-kötü hiçbir anlamı yoktu. Bedenim beni her şeyden önce sağlıkla hayatta tutuyordu. Bu yüzden ne pandemide veya başka sebeplerle kilo almanızın, vermenizin, belki tam şu anda istediğiniz gibi görünmemenizin, hiçbir önemi yok. Ben bunu geç anlamış olsam da anladığım için mutlu ve hafiflemiş hissediyorum.

        3

        "SELÜLİTİN KUSUR OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

        Eskiden yaptığım hataların neresinden dönersem hem bana hem beni takip eden birçok kadına kar... Önceleri mükemmel görünmeye çabalarken şimdilerde mükemmel algılanmak en son isteyeceğim şey.

        4

        Öyle rahatlattı ki beni fotoğraflarımla oynamamak, hikayelerde filtre kullanmamak... Çatlağın, selülitin, pürüzsüz ya da ince görünmemenin kusur olduğuna artık inanmıyorum. Bazı sabahlar dümdüz bir karınla uyanırken bazı sabahlar da şiş bir karınla uyanıyorum ve bu çok normal. Çünkü insan bedeni böyle tasarlanmış. Kaç kilo olduğumu değil sadece kaç beden giydiğimi biliyorum. Vücut kompozisyonlarımız hepimizde neredeyse parmak izimiz kadar farklı olduğundan zaten sayılar bir ölçüt değil.

        5

        "BEN DE İYİ ÇIKTIĞIM POZLARI PAYLAŞIYORUM"

        Üstelik sekiz yıldır bu işi yapıp artık hangi pozda "daha güzel" çıktığımı bilirken. Kendimizi ve bedenimizi sevmek, bize iyi gelen şeyleri yalnızca kendimiz için yapmak, bu bir yolculuk... Belki hayat boyu sürecek, ne kadar ilerlersek o kadar hafiflediğimizi fark ettim ben. İyi örnek olmak gibi bir misyonum var demiyorum ancak bir şeyi örnek alacaksanız kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeyi deneyin. kendinizi ne benimle ne de başka birinin bedeniyle kıyaslayın. Biliyorum zor. Ama inanın bana, komşunun çimeni daha yeşil değil. Kendimi seviyorum, sizi de.

        6

        "KİLOLU HALİM HEPİNİZDEN GÜZEL"

        Öte yandan Duygu Özaslan geçtiğimiz yaz ortaya çıkan bikinili fotoğraflarına gelen eleştirilere, "Benim kilolu halim bile hepinizden güzel" demişti.

        7

        Bir Twitter kullanıcısı durumu şu sözlerle eleştirmişti:

        Olay Duygu Özaslan’ın kilo almış olması değil, olay şu an olduğu halini kabullenip sevmek yerine kendi görmek istediği hali yansıtmak, insanları kandırmak. İnsanlar lanse edilen “mükemmel” vücutları görüp kendini sorguluyor, aç bırakıyor, sağlığını kaybediyor...

        Bu yoruma da Twitter'da beğeni yağmıştı.

        8

        "İYİLEŞME SÜRECİNDEYİM"

        Duygu Özaslan daha sonra ise Bulimia Nervoza hastalığına yakalandığını açıklamıştı.

        Özaslan, "Evet, kilo aldım. Aslında sonra açıklayacaktım ama şimdi söyleyeyim; bulimia nervoza hastalığına yakalandım. İyileşme sürecindeyim" şeklinde konuşmuştu.

        Ardından kısa bir süre sonra formuna kavuşan YouTuber, "Artık fotoğraflarımla oynamıyorum. Çok ciddi spor yapıp, kilo verdim. Kusura bakmayın ama azmimle de gurur duyuyorum" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ