Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ECDC'den Covid-19'un kraken alt varyantı için uyarı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Covid-19 hastalığına yol açan koronavirüsün ABD'de hızla yayılan kraken alt varyantının Avrupa'da nispeten daha geç de olsa yaygın hale gelebileceğini bildirdi.

        Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı ECDC'nin Covid-19 salgınıyla ilgili son değerlendirmesinde, kraken adı verilen XBB.1.5 alt varyant hakkında bilgiler yer aldı.

        ABD'deki varyantlar arasında krakenin payının yüzde 40 olduğunu, bir hafta içinde hakim varyant haline geleceği belirtilen değerlendirmede, bu alt varyantın BA.1'den sonra büyüme hızı bakımından ikinci sırada olduğu kaydedildi.

        VAKA SAYILARI 9 GÜNDE İKİYE KATLANDI

        ECDC değerlendirmesinde, "Bu varyantın AB içinde Covid-19 vakalarının artışına etki etme ihtimali bulunuyor. Ancak bu artış gelecek ay içinde olmayacaktır çünkü varyant AB ülkelerinde şu an için çok düşük seviyelerde görülüyor" denildi.

        Krakenin yol açtığı Covid-19 vakaları Avrupa'da Danimarka, Fransa, Avusturya, Hollanda, Almanya, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda, Belçika, Çekya, Portekiz ve İrlanda'da az sayıda tespit edildi.

        ABD'deki kraken vakalarıyla ilgili veriler XBB.1.5'in hızla yayıldığını, vaka sayılarının 9 günde ikiye katlandığını gösteriyor.

         Kraken hızla yayılıyor! Uzmanlar endişeli!
        Kraken hızla yayılıyor! Uzmanlar endişeli! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ