Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE,(DHA)AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlara 2021 yılında zam yapılmayacağını söyledi.

        AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve AK Parti İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, 2021 yılı için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlara yapılan zamların geri çekilmesi için 

        talepte bulunduklarını söyledi. Yeni çıkan karar neticesinde mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazları kiralayan esnafa 2021 yılı boyunca zam yapılmayacağını söyleyen İba, "2021 yılı için yaklaşık yüzde 12'lik kira artış kararının çıkmasının ardından, hemen esnafımızı ziyaret ettik. Tek, tek dükkanları gezerek esnaflarımızın her birini uzun uzun dinledik. Esnafımızın ortak çağrısı, 2021 yılı için kira artışı yapılmaması yönündeydi. Koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirler kapsamında, esnafımıza destek olmak için vakıf kiracılarımızın sesine kulak verdik. İlk ziyaretimiz Ankara'da Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'a oldu. Vakıf kiracılarımızın durumunu izah ettik. Vakıflar Genel Müdürlüğü'müz hemen çalışmalara başladı. Akabinde il başkanları toplantısında konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ilettik. Esnafımıza 1000 TL hibe yardımı ve kira desteğinin dışında vakıf kiracılarımıza 2021 yılı için kira artışı yapılmaması kararı bizleri çok mutlu etti" dedi.

        Tarihi kapalı çarşıların Edirne için büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Belgin İba, "Bu yüzden vakıf kiracılarımız için elimizden geleni yaptık. Edirne'miz için birlik ve beraberlikle uyum içerisinde çalışıyoruz ve sonuç alıyoruz. Her zaman esnafımızın yanındayız" diye konuştu.

         DHA-Genel Türkiye-Edirne DHA

        2020-12-24 17:10:36

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler