Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Uçarken gürültü mü? O da ne? - AIRPORT Haberleri

        Uçak ve jet motor üreticileri ortaklaşa çalışarak her geçen gün havalimanlarında ve uçaklarda gürültüyü biraz daha azaltıyor. 1960'lardan bu yana uçak gürültüsünün yarısından daha da fazlası azaltıldı. Ama maalesef bütün bu çabaya ve kat edilen yola rağmen, gürültü, uçakların halen ciddi bir problemi olmaya devam ediyor. Uçağın sadece teknik aksamının ürettiği gürültü değil, içindekilerin ürettiği gürültü de önemli. Mesela hemen arka koltuğunuzda ağlayan bebek gibi. Bu hafta hoş bir eklenti olmaktan çıkıp sık uçanlar için zaruri ihtiyaca dönüşen gürültü kesen kulaklıkları inceledim. Bir hafta sonra yeni yıla gireceğiz. Kendinizi şımartın ve bu güzel kulaklıklardan birini alın.

        Sennheiser: PXC 450

        Sennheiser'ın bu gürültü kesen kulaklığı çıktığında büyük yankı uyandırdı. Kimi fiyatından dolayı isyan etti, kimi de yeni özellikleri görüp mest oldu. Kim ne derse desin, PXC 450, şu güne kadar çıkarılmış belki de en konforlu kulaklıklardan biri. Sadece büyük ve yumuşak kulak kaplarından dolayı değil, aynı zamanda üzerindeki teknolojiden dolayı kulaklığın kullanımı oldukça rahat. 5 ödüllü kulaklık ilk etapta gürültüyü yaklaşık yüzde 60 azaltıyor. Patentli "noisegart" sistemi aktif olduğunda gürültünün yüzde 90'ı yok oluyor.

        Monster Beats by Dr. Dre: Studio

        Bu marka, sürekli reklamının yapılması ve Amerikan müzik piyasasındaki ünlülerin ellerinden düşürmemesiyle şişirme olduğu hissiyatını doğuruyor. Ancak kullandığınızda aslında ne kadar kaliteli olduğunu anlayabiliyorsunuz. Studio, ses kalitesi konusunda güçlü bir kulaklık. Bas tonlarında en iyi performansı sağladığını söylemek abartı olmaz. Diğer kulaklıklara göre daha büyük durmasına rağmen katlanma özelliği ve şık tasarımlı taşıma çantası sayesinde Studio'yu bir yerden bir yere götürmek sorun olmuyor. Ancak kulaklığın kullanımı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Studio'yu başınıza oturttuğunuzda yanlardan çok fazla boşluk kalıyor, ayrıca çok ağır bu yüzden çok oynuyor ve rahatsız ediyor. Gürültü iptali için özel bir teknolojisi olmasa da size temiz bir ses sunabiliyor.

        Shure: SE535

        Genellikle mikrofonlarıyla tanınan Shure, bu kez kulaklığıyla sahnede. Rahat taşınabilen SE535 modeli, tasarımıyla dikkat çekerken 550 dolarlık liste fiyatıyla el yakıyor. Giydirme süngeri yanında gelen SE535'e dilerseniz farklı bir sünger takabiliyorsunuz. Sünger tercihini kulağınıza tam uyumlu yaptığınız takdirde 37 DB'e kadar gürültü izolasyonu kazanabiliyorsunuz. Bakın gürültü iptali ya da kesintisi demedim, gürültü izolasyonu dedim, çünkü Shure'ın kulaklıklarının konsepti bu izolasyon fikriyle temellendirilmiş. Taşınabilirliği ve gürültü seviyesinin düşüklüğü SE535'i iyi bir kulaklık yapıyor.

        Bose: QuietComfort 3 Acoustic

        Fazla söze gerek yok. Bose her yönüyle harika bir kulak üstü kulaklık çıkarmış. QuietComfort 3 Acoustic; ince taşıma çantası, katlanabilir bileşenleri, ses kalitesi ve hafifliğiyle dört dörtlük bir ürün. Kulaklığın tek kötü yanı var: O da Bose'ye mahsus bir pil kullanması. Yani Bose'den yedek pil almazsanız herhangi bir yerden aldığınız pil kulaklığa olmuyor.

        Güntay Şimşek / HT Cumartesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ