Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Japon Havayolları iflas etti hostes kıyafetleri fetişizmi patladı - AIRPORT Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        İki sene önce "iflas koruma" programına dahil edilen Japon Havayolları umulmadık bir fetişizme ve buna bağlı bir sektör oluşmasına neden oldu. Havayolu tarafından işine son verilen hostesler kıyafetlerini elden çıkartmaya başlayınca ilgi o kadar arttı ki tek bir ceket 2 bin dolardan alıcı bulmaya başladı.

        DÜNYA DEVİYDİ İFLASA SÜRÜKLENDİ

        1951 yılında kurulan Japanese Airlines - Japon Havaolları (JAL) 1953 yılında ülkenin milli havayolu oldu. 30 yılda uzun süre hizmet veren ve gittikçe büyüyen şirket 1987 yılında tamamen özerk bir yapıya kavuştu. 2002 yılında Japan Air System ile birleşerek, yolcu taşıma kapasitesiyle dünyanın 6. büyük havayolu haline geldi. Fakat işler 2005'ten itibaren kötüye gitmeye başladı ve uzmanların analizine göre kontrolsüz ve fazla büyümekten maddi kayıplar arttı.

        19 Ocak 2010'da iflasa karşı devlet koruması talep eden firma hala, çeyrek mali dönemde tam 100 milyar Yen zarar açıkladı. Devlet tarafından finansman yardımı almaya başlayan şirketin sermayesi sıfıra çekildi ve borsada hisselerinin işlem görmesine son verildi. JAL'ı kurtarma yönünde kâr etmeyen tüm birimlerin kapatılması ve çalışanları dörtte birinin işten çıkarılması gibi sert şartları içeren sıkı bir plan yürürlüğe konuldu. JAL halen Japon Futbol Federasyonu ve Japon Milli Takımı'nın resmi sponsoru.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ