Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Gece 03.00'da yüzde 50 indirim! - Alışveriş Haberleri

        Menekşe Ataselim-Habertürk

        Beta, 3 yıl boyunca 6 ayda bir ücretsiz bakıma aldığı, sertifikalı ve tamamen el yapımı olan premium ayakkabı markası Wall Street’i ihraç etmeye başladı. Yüzde 100 doğal deri ve kösele ile taban dikişlerinde keten iplik kullanılan Wall Street ürünlerini salon ayakkabısı olarak nitelendiren Beta Yönetim Kurulu Üyesi Özlem İkiışık, “Lüks segmentte dünya markası haline getirmek istediğimiz Wall Street yurtdışında büyük ilgi gördü. ABD’de New York Soho’nun en ünlü ayakkabı butiklerinden Vardeashoes’a girdik” dedi.

        Dubai Mall ve Emirates Mall’daki lüks segment ayakkabı mağazalarında da özel Wall Street stantları kurulduğunu belirten İkiışık, “Avrupa’daki ilk durağımız da Hollanda’da Amsterdam ve Rotterdam’daki ayakkabı zincirleri oldu. Özellikle ABD ve Dubai’de satışlar gittikçe artıyor ve ‘Türklerin Church’ü’ diyorlar” şeklinde konuştu. İlk mağazasını 1921’de Londra’da açan ve 1999’da Prada tarafından satın alınan İngiliz premium ayakkabı markası Church’s, Tony Blair gibi ünlü isimlerin tercihi.

        2014’TE MAĞAZA DA GELİYOR

        Wall Street’in erkek ayakkabısına odaklı bir marka olduğuna dikkat çeken İkiışık, “Kadınlar için öyle çok ürün ve seçenek var ki, bunun da erkeklere özel kalmasını istedik. Türkiye’de Beta mağazalarında satıyoruz. Bu ürünler için özel satış görevlisi de var” dedi. 2014’te Wall Street butiği açmak istediklerini kaydeden İkiışık, şöyle devam etti: “Hassas bir ayakkabı üretiyoruz. Zor şartlara uygun değil. Bir mühendis alıp el yapımı ayakkabıyla şantiyede çakıllarda yürürse ürün bozulur. Fiyatları Beta ürünlerinden 2 kat pahalı. 299-359 TL arasında.”

        BU AYAKKABILARIN NÜFUS CÜZDANI VAR

        Özlem İkiışık, Wall Street ayakkabıların içindeki sertifikada ürünü kesen, diken ve montajlayan ustanın isminin yazdığını belirterek “Nüfus cüzdanıyla satıyoruz” dedi.

        03.00’TE YÜZDE 50 İNDİRİME GİRİP UYKUSUZ BIRAKACAK

        Beta Ticari Operasyonlar Direktörü Ahmet Eler de internetten satışa yönelik yeni projeleri olduğunu, betashoes.com’u markanın ilk 5 mağazasından biri haline getirmek istediklerini söyledi. Eler, “Ayda 1-2 kez gece indirimleri olacak. Saat 23.00’ten 09.00’a kadar 1-2 ürün yüzde 50 indirimli olacak. Nisan ayından sonra indirimin 03.00’te başlayıp 09.00’a kadar sürdüğü bir gün daha ekleyeceğiz” dedi. Eler, Beta’nın 2012’yi yüzde 28 büyüme ve 33 milyon TL ciroyla kapattığını, 2013’te 40 milyon TL hedeflediklerini belirtti. Beta’nın Türkiye’de 30 mağazası bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ