Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji 2017'de dünyanın enerji haritası ne olacak? - Enerji Haberleri

        Enerjinin geleceği, temel trendler ve 2017'de dünyanın enerji haritasıyla ilgili Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)'nın İcra Direktörü Dr. Fatih Birol, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

        IEA İcra Direktörü Birol'un açıklamasından notlar;

        * Bugün neredeyiz, yarın nereye gidebiliriz. Bugün hala enerjisini petrol, doğalgaz ve kömürden dünya enerjisini elde ediyor. Nükleer enerjiye gelirsek bazı ülkelerde gelişme var. Avrupa ülkeleri soğuk duruyorlar. Her ülkenin enerji tablosuna baktığımızda yenilenebilirde çok hızlı bir ivme görüyoruz. Özellikle rüzgar ve güneşte. Hala petrolde artış olacak. Geçmişe göre biraz daha az olacak. Doğalgazda da güçlü bir artış olacak ama kömürde daha az olacak. Ancak yenilenebilir enerjide daha çok olacak.

        * Bundan 5-6 sene önce konuşuyorduk. Her ülkenin kendi kaynağı. Rüzgar ve güneşi ithal etmiyorsunuz. Çevreye olumsuz etkisi yok. Ancak maliyetli olması dezavantajıydı. Romantik bir hikayeydi. Şimdi para getiren, kar getiren önemli bir iş alanı. Hala petrol ve doğalgaz önemli rol oynasa da yenilenebilir enerjinin artacağını düşünüyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ