Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam "Sosyete"yi salladı - Lüks Yaşam Haberleri

        Sosyetenin tercihi Société'yi geçti. Dünyada lüks tüketimin önemli simgelerinden Hermes, piyasa değeri olarak Fransa'nın en büyük ikinci bankası Société Générale'yi geride bıraktı. Birçok modaseverin yatırım olarak da gördüğü Hermes ürünleri, şirketin değerinin 28 milyar Euro'ya ulaşmasını sağladı. Avrupa'nın içinde bulunduğu borç krizinden en çok etkilenen bankalardan biri olan Société Générale'in payasa değeri ise özellikle son 2 ayda hisselerinde yaşanan düşüşle eriyerek 17.2 milyar Euro'ya indi.

        SATIŞ GELİRİ 1.3 MİLYAR EURO

        Gelişmiş ülkeler özellikle finans sektöründe büyük sıkıntılar yaşarken, gelişmekte olan ülkelerin büyümeye devam edip yeni zenginler yaratması lüks tüketimi körükledi. Hermes, bu yılın ilk altı ayında geçen seneye göre yüzde 22'lik artışla, 1.3 milyar Euro satış geliri elde etti. Firma, sene içinde üretimini yüzde 10 arttırmak için 400 kişi işe almasına rağmen talebi karşılamakta zorlandığını duyurdu. Hatta CEO Patrick Thomas, üretimdeki bu açığın önümüzdeki aylarda satışları sekteye uğratabileceğini açıkladı. Bu yoğun ilgi Hermes hisselerini sadece son yedi ayda yüzde 70 yükseldi. Tabi bu artışta Fransa'nın en zengin insanı Bernard Arnault'un şirketin yüzde 21 hissesini satın alması da etkili oldu.Geleneksel yapısı nedeniyle Louis Vuitton'un da sahibi olan Arnault'un bu alımı Hermes'in tepkisini çekti. Patrick Thomas şirketlerin birleşmesi halinde markanın aynı kalacağını ancak bütün olarak Hermes'in "öleceğini" belirtti. 174 yaşındaki Hermes'in yönetimi hala ilk kurucu ailenin 60 üyesinin kontrolünde.

        Tasarımcı bankacıdan 30 kat değerli

        Bu son verilerle beraber Hermes'te çalışan bir tasarımcının ortaya çıkardığı iş, dev bankada çalışan bir yatırım bankacısının beyin gücünden 30 kat daha değerli hale geldi. Paris merkezli banka 2008'de Jerome kerviel adlı brokerını bankayı 4.9 milyar Euro zarara uğrattığı gerekçesiyle dava etmişti.

        1837 yılında kuruldu

        Dünyanın en prestijli markalarından, Fransız Hermes, 1837 yılında Thierry Hermes tarafından kuruldu. şirketi ana atölyesi Paris yakınlarındaki pantin'de bulunuyor. 340 kişinin çalıştığı atölyede çanta dikiliyor. El üretemi çantaların sadece fermuar ve iç cepleri makineler tarafından dikiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ