Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çin'de sanayi üretimi beklenti altında büyüdü - İş-Yaşam Haberleri

        Çin'de sanayi üretimi Ekim ayında yıllık bazda yüzde 5.6 ile beklenenden yavaş büyüdü

        Çin'de sanayi üretimi Ekim ayında, küresel krizden bu yana en yavaş artışını gerçekleştirirken, perakende satışlar hız kazandı. Bu durumun, Çin ekonomisinin eskiyen büyüme motorlarının teklemesi ile birlikte, tüketici harcamalarına daha fazla dayanan bir büyümeye doğru kademeli geçişi işaret ettiği belirtildi.

        MERKEZ BANKASI YENİ ADIMLAR ATABİLİR

        Çin dördüncü çeyreğe, önceki çeyreğe göre fazla değişmeyen bir ivme ile başladı. Bu durum, para ve maliye politikalarındaki gevşemenin henüz büyümede hızlanmayı sağlayamadığını işaret ediyor. Goldman Sachs Group Inc. analistleri, merkez bankasının yeni adımlar atmasını bekliyor.

        Sanayi üretimi Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.6 yükseldi ve 2008'den bu yana en düşük oran olan Ocak-Mart arasındaki hıza geldi. Sabit sermaye yatırımları yılın ilk 10 ayında yüzde 10.2 ile 2000'den bu yana en yavaş artışını gerçekleştirken, perakende satışlarda Ekim ayında yüzde 11 ile bu yılın en hızlı artışı yaşandı.

        Hong Kong'da Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ekonomisti Xia Le; "Çin ekonomisi halen aşağı trendde ve hem iç hem de uluslararası baskılar altında. Finans piyasası volatilitesi reel ekonomiyi etkiledi ve özellikle imalatçılar olmak üzere şirketlerin finansman elde etmesi daha zor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ