Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Eczacıbaşı, RTS'yi Baxter'a sattı - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Eczacıbaşı, RTS Renal Tedavi Hizmetleri'ndeki hisselerini şirketteki ortağı ABD merkezli Baxter Healthcare'e sattı. Hisse satışı sonrasında Baxter Healthcare, RTS Renal'de hakimhissedar oldu.

        RTS Renal Tedavi Hizmetleri, 2002 yılında Eczacıbaşı Topluluğu bünyesindeki Eczacıbaşı - Baxter Hastane Ürünleri ile, Baxter International’ın iştiraki olan RTS (Renal Therapy Services) Worldwide’ın ortaklığı ile kuruldu.

        RTS Worldwide isediyaliz tedavisi sunan bir hizmet kuruluşu olarak 1993 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyete başladı.

        RTS, Türkiye’de 2002 yılında İstanbul'daki Transmed Diyaliz Merkezi ile ortaklık oluşturarak diyaliz hastalarına hizmet vermeye başlayıp, mevcut diyaliz merkezleriyle ortaklıklar kurarak, gerekse sıfırdan diyaliz merkezleri kurarak Türkiye’nin 12 ilinde kronik böbrek yetmezliği tedavileri olan hemodiyaliz ve periton diyalizi hizmetlerini sunan bir zincir haline geldi.

        RTS Türkiye’de halen 10 ilde 16 diyaliz merkezinde, toplam 500’ün üzerinde çalışanıyla, son dönem böbrek yetmezliği hastalarına hemodiyaliz ve periton diyalizi tedavisi sağlamaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ