Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fener borçta milyarı aştı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Sezona flaş transferler ile giren Fenerbahçe’de bunun faturası ortaya çıktı. Şimdiye kadar toplam kısa ve uzun vadeli 732 milyon lira olan borç 2015 Mayıs- Kasım döneminde bir anda yüzde 52 artarak 1 milyar 113 milyona fırladı.

        FAİZ YÜKÜ ARTTI

        Borç ile özkaynakları da 483.2 milyon lira negatife dönen kulüp için bağımsız denetçi “Bu durum işletmenin sürekliliği üzerinde ciddi şüpheler uyandıracak önemli belirsizliklerin mevcudiyetini göstermektedir” notu düştü. Borcun artması ve faiz oranlarının da yükselmesi sonucu kulübün ödediği faiz de geçen yıl aynı dönemde 32.7 milyonken 58.2 milyona fırladı.

        Kulüp 25 milyon lira daha fazla faiz ödemek zorunda kaldı. Üç ayda toplam borcun yarısı kadar yükümlülük altına giren kulübün satış gelirleri futbolda elde ettiği başarılı sonuçlar ve Avrupa Ligi’nde de mücadele etmesinin sonucunda 2014’ün aynı dönemine göre 130 milyondan 255 milyon liraya ulaştı.

        Böylece kulüp zararını da azaltarak 83 milyondan 61 milyon liraya indirdi. Değeri yüksek futbolcuları kadrosuna katan Fenerbahçe’nin toplam aktifleri de böylece ikiye katlandı ve 311 milyon liradan 630 milyon liraya çıktı. Yani Fenerbahçe üç ay içinde toplam varlıklarını ikiye katlamış kendisine bir takım daha katmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ