Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İstanbul Modern'deki eserler akıllandı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        2012 yılından bu yana İstanbul Modern'in iletişim ve teknoloji sponsoru olan Turkcell, şimdi de beacon teknolojisiyle ziyaretçilere rehberlik hizmeti verecek. Beacon teknolojisi ile donatılan müzede ziyaretçiler akıllı telefonlarından eserler, bulundukları yer, mağaza ve restoran da dahil olmak üzere pek çok kılavuz bilgiye ulaşabilecek. Bunun için İstanbul Modern uygulamasını akıllı telefonlarına indirmek ve beacon ikonunu aktif hale getirmek yeterli olacak. Turkcell ayrıca bu hizmeti aldıkları süre boyunca kullanıcılara ücretsiz internet hizmeti de verecek.

        TUR REHBERİ GİBİ

        Yeni uygulama ile ilgili dün İstanbul Modern'de bir toplantı düzenleyen İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'de ilk kez verilecek bu hizmete iOS ve Android uyumlu telefonlardan ulaşılabileceği bilgisini verdi. Terzioğlu, daha önceki bir uygulamayı 50 bin kişinin indirdiğini, bunda ise çok daha yüksek bir katılım beklediklerini söyledi. Terzioğlu bu uygulamayı başka müzeler için de geliştirebileceklerini belirtti. Uygulamaya göre akıllı telefonlarına İstanbul Modern uygulamasını indiren ziyaretçiler, beacon ikonunu aktive ederek tura başlayabiliyorlar. Müze üst kat girişindeki başlama noktasında tura başlayan ziyaretçilere bir karşılama mesajıyla birlikte, müzenin sergi alanının ilk hali, dönüştüğü hali ve şimdiki hali sunuluyor. Sinema katına gelindiğinde ekrana gelen beacon uyarısı, güncel ve gelecek programla ilgili kısa bilgiler ve mevcut programdaki filmler ve yönetmenleriyle ilgili bilgiler veriyor. Restoranda ise mönüde yer alan yemeklerle ilgili bilgiler, şefin önerisi gibi özel içerikler ziyaretçileri karşılıyor. İstanbul Modern’de şu anda devam eden “Sanatçı ve Zamanı” sergisine gelen ziyaretçiler bireysel rehberlik yanında çocukları için ‘aile turu’ alternatifini de seçebiliyorlar. Bu seçenekle eser hakkındaki bilgiler çocukların da anlayabileceği bir dille veriliyor.

        HANGİ ESER ÖNÜNDE NE KADAR KALINDI?

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu servisle ilgili olarak yaptığı açıklamada, eserin daha yalın ve anlaşılabilir bir dille anlatılabilir olmasının önemini vurguladı. Terzioğlu, “Dijital içerik kürasyonu bu nedenle gelecekte önemli bir iş kolu olacak” dedi. Bu uygulama ile önemli bir veri birikimi de sağlanmış olacak. Kim hangi eserin üzerinde ne kadar süre kaldı, en çok hangi sergi beğenildi gibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ