Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Türkiye'nin olmadığı masadan barış çıkmaz" - İş-Yaşam Haberleri

        Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, sınırlarının bir adım ötesinde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayacağını, Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi Musul operasyonunda da yer alması gerektiğini ifade etti.

        Türkiye'nin "Dicle Kalkanı" ile de sınırlarını koruyacağı her türlü tedbiri alması gerektiğini belirten Koca, şunları kaydetti:

        "Geçmişten bugüne edindiğimiz tecrübeler bize şunu açıkça göstermiştir ki Türkiyesiz Orta Doğu'da atılacak her bir adım kaos demek, göç demek, parçalanma demektir. Bugün gelinen nokta bunu açıkça ortaya koymaktadır. DEAŞ'ın yüz binlere varan teröristlerini dün göremeyip, Suriye'ye, Irak'a yerleştirenlerin bugün DEAŞ bahanesiyle yapmaya çalıştıkları ortadadır. Türkiyesiz oturulacak masadan çıkacak sonuç, ancak ve ancak kaostan başka bir şey olmayacaktır. Türkiye'nin olmadığı masadan barış çıkmaz, güven çıkmaz, birlik çıkmaz."

        Koca, Türkiye'nin bekası için bugün alınacak kararların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda alınacak her türlü kararın ve uygulamanın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." değerlendirmesini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ