Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mehmet Müezzinoğlu'dan önemli açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ntv'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

        Konuşmasından öne çıkan detaylar şu şekilde;

        Büyükanne projesi için şimdiye kadar 105 bin başvuru yapıldı. Bu projeyi paydaşlarımızla beraber üstleniyoruz. Yarısını onlar yarısını biz veriyoruz.

        EMEKLİLERE PROMOSYON

        Emeklilere promosyon 3 yıl için verilecek. 17 banka ile anlaştık. Bankalar bunu peşin ödeyecek. Emekliler kendilerine kolaylık sağlayan bankayı seçecekler.

        FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLENLER EMEKLİ OLABİLECEK Mİ?

        Kamudan ihraç edilenler 13 bin 120 sayısına ulaştı.Devlete millete zarar vermiş kişilerin zararını geri ödemekle ilgili bir hüküm verirse, maddi bir mahkumiyet alınıdğı zaman arabasına da, emeklilik maaşına da el konulabilir. Ama bu hukukun vereceği karardır. İşlediği suç verdiği zarar hukuk çerçevesinde tazmin edilecektir.

        REKLAM

        "BİZİM KAMU ÇALIŞANIMIZ ZATEN YAMALI BOHÇA GİBİ"

        Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çereçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyayacağız. Bunlar referendumdan sonra konuşulacak.

        KIDEM TAZMİNATI

        Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendiklarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10'luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz.

        KAMU PERSONEL REFORMU

        Kamuya girdiğinde kendini geliştirip gelişitiremediğini ölçen sistem, mesleğini gelişitirip geliştirmedğine bakmalı. Kamudan beklenilen hizmeti alamayız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ