Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Engelli istihdamı yüzde 500 arttı!' - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Son 3 yılda 3,5 milyon insanımızı istihdam ettik. Hükümetimiz döneminde engelli istihdamı yüzde 500 arttı" dedi.

        ödüllendirdi. Ödül törenine katılan Etyemez, burada yaptığı konuşmada, "Bundan sonraki çocuklarımıza, nesillerimize, torunlarımıza borç bırakılmaması üzere yaşatılması gerekiyor. Dünyada benzeri az bulunan biz sosyal güvenlik kurumumuz var. Hem sürdürülebilir olması, hem de 76 milyon vatandaşımızı bu sosyal güvence kapsamına alan bir kurumun örneğini göstermek zordur .Son 3 yılda 3,5 milyon insanımızı istihdam ettik. Hükümetimiz döneminde engelli istihdamı yüzde 500 arttı" diye konuştu.

        Türkiye bütçesinin yüzde 41'inin sosyal güvenlik kurumunun bütçesinden müteşekkil olduğuna dikkat çeken Etyemez, "Sağlıkta memnuniyet bugün yüzde 75-80'leri buldu. Sağlık, iletişim ve ulaşım, hizmet, sosyal güvenlik sisteminin ortaya koyduğu imkanlar sayesinde artık memnuniyeti artırmış ve iletişimi kolaylaştırmıştır. Bugün hem emeklilerimize, çalışanlarımıza, hem 18 yaşına kadar olan gençlerimize ve özürlülerimize, dezavantajlı kesime ciddi bir şekilde hizmetler sunmaktadır. Öyleyse bu kurumun yaşatılması gerekiyor. Kamu çalışanları ve işçilerini enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. İşsizliği yüzde 14'lerden yüzde 9'lara indirdik. Gençlerimize, kadınlarımıza, engellilerimize istihdam sağlıyoruz, teşvikler veriyoruz" şeklinde konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ