Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para DYH'den Romanya atağı - Makro Ekonomi Haberleri

        Güçbirliğinin ilk adımı, 18 Şubat’ta yayına başlayacak Kanal D Romanya’ya Ringier Grubu’nun şyüzde 25.1 ortaklığı konusunda atıldı. DYH CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, "DYH’yi gelişen pazarlarda önemli oyuncu olarak konumlandırma stratejimiz sürüyor" dedi.

        RINGIER AG ve Doğan Yayın Holding, Romanya’da televizyon yayıncılığı alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere güçlerini birleştirme kararı aldı. Ringier AG ve Doğan Yayın Holding (DYH), 18 Şubat 2007’de Romanya’da yayına başlayacak olan Kanal D Romanya’nın (Doğan Media International SA) yüzde 25.1’ine karşılık gelen hisselerinin Ringier Grubu’na (Ringier AG) satışı konusunda karşılıklı mutabakata vardı. Hisse devir anlaşması ile hissedar sözleşmesinin yakında imzalanacağı açıklandı.

        KANAL D ROMANYA ÖNEMLİ BİR ADIM: DYH CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, DYH’nin yurtdışında gelişen ve hızlı büyüyen pazarlarda önemli bir oyuncu olarak konumlandırılması stratejisini sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi: "Kanal D Romanya, bu stratejiyi hayata geçirmemizdeki ilk önemli adımdır. Romanya’da güçlü bir konuma sahip ve Avrupa’nın en önemli medya oyuncularından birinin bizimle güçlerini birleştirme kararı almasından son derece mutluyuz."

        ROMANYA’DA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ: Ringier CEO’su Martin Werfeli ise "Bu adım, Ringier’in Romanya’daki faaliyetlerini büyütme ve pazar payını artırma stratejisine uygun olarak atılmıştır. Yurtdışında büyümeyi hedefleyen lider bir medya ve TV yayın şirketi ile güçlerimizi birleştirmiş olmaktan dolayı memnunuz" dedi.

        DYH, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ: DYH, 1.2 milyar doları aşan geliri ve yüzde 42’lik reklam pazar payı ile Türkiye’nin en büyük medya grubu. DYH’nin televizyon, radyo yayıncılığı, gazete, dergi ve kitap basım-dağıtımı ve yeni medya hizmetleri faaliyetlerinin yanısıra, yurtdışı yatırımları arasında Almanya’daki baskı tesisleri ile Avrupa’nın birçok ülkesinde televizyon yayıncılığı ve gazete dağıtımı bulunuyor.

        RINGIER, İSVİÇRE’NİN EN BÜYÜĞÜ: Ringier Grubu da, uluslararası faaliyetleri ve dünya çapında yaklaşık 6 bin 500 çalışanı ile İsviçre’nin en büyük medya kuruluşu. 12 ülkede 100’ün üzerinde gazete ve dergiye, 20’nin üzerinde televizyon programına, 50’nin üzerinde online platforma ve 11 basım tesisine sahip. Ringier’in yıllık geliri 800 milyon Euro’nun üzerinde.

        RINGIER, ROMANYA’DA DA LİDER: Ringier, farklı kitlelere hitap eden 15 yayını ile Romanya’nın lider basılı medya grubu. Ringier’in birçok yayını kendi alanında pazar lideri: Libertatea, günlük 260.000’i aşan tirajı ve 1 milyonu aşkın okuyucusu ile Romanya’nın lider gazetesi. Ringier’in kendi alanında diğer lider yayınları arasında Capital (haftalık ekonomi dergisi), Bolero (haftalık kadın dergisi), Unica (aylık kadın dergisi) ve TVmania (haftalık TV rehberi) da bulunuyor.

        SİNERJİ YARATILACAK: İki uluslararası medya grubu, bu ortaklık ile yerel bilgi birikimlerini, yaratıcı televizyon yayıncılığı tecrübelerini, TV ve basılı medya arasında sinerji yaratarak, Romen izleyicilerine yepyeni bir genel eğlence kanalı seçeneği sunmayı hedefliyor.

        Ringier: Bu ortaklık pazardaki konumumuzu güçlendirecek

        RINGIER Romanya’nın Genel Müdürü Alexander Theobald ise Ringier’in Romanya’daki başarısını, yeni iş fırsatlarını değerlendirme yeteneğine borçlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Dünya çapında farklı mecraların tek bir mecra altında birleşme trendi birçok üst düzey medya yöneticisinin ajandasında üst sıralardadır. Doğan Grubu gibi, TV yayıncılığı alanında başarıları kanıtlanmış, bu alanda öncü ve uzman bir kuruluş ile takım olmaktan çok mutluyuz. Bu ortaklığın önümüzdeki yıllarda basılı yayınlarımızın pazardaki konumunu da güçlendireceğinden eminiz."

        Romanya’da fark yaratarak önemli bir oyuncu olacağız

        DYH Başkan Yardımcısı ve Kanal D Romanya Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, "Romanya, güçlü reklam pazar büyümesi ile gelecek vaat eden bir ülke. Biz, DYH olarak, bu ülkede izleyiciler için bir fark yaratarak önemli bir oyuncu olmak istiyoruz" dedi. Begümhan Doğan Faralyalı, şunları söyledi: "Kanal D, yeni program formatları ve keşfedilmemiş yerli yeteneklere fırsat veren yerel prodüksiyonlarıyla Romanya televizyonlarına farklı bir yaklaşım getirecek. Romanya’nın en güçlü basılı medya grubu olan Ringier’le ortaklığımız, bize yerel tecrübe sağlayacak ve Avrupa’nın önde gelen iki medya oyuncusunun gücünü Kanal D Romanya çatısı altında birleştirecektir."

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ