Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kimsede olmayan ürünler bizde var - Makro Ekonomi Haberleri

        Burak Taşçı Cenevre’den bildiriyor…

        Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom’un bünyesindeki şirketler ile daha da ileri gideceğini ve kalitesini her geçen gün daha da arttıracağını söyledi.

        Cenevre’de düzenlenen ITU Forum’da konuşan Paul Doany, düzenlediği basın toplantısında Türk Telekom’un bünyesindeki şirketler ve Türk Telekom hakkında birçok yeni bilgi verdi. Doany, ‘’4 yılda bir düzenlenen ITU Forum Fuarı’nı Türk Telekom bu yıl tercih etti. Fuara Türk Telekom değil İNNOVA adıyla katıldık. Türk Telekom bünyesindeki Argela, Sebit, İnnova teknoloji şirketleri pazarda yeni alanlar yaratmak için fuarda ürünlerini tanıttılar. Potansiyel müşteriler ile ilgili iyi çalışmalar yaptık. İhraç edilebileceğini düşündüğümüz ürünler var. Bazı ürünlerle ilgili olarak çalışmalara başladık. Türk Telekom bünyesindeki bütün şirketler gelecek yıl daha iyi duruma gelecekler’’ dedi. Mısır’a ziyaretlerde bulunulduğunu söyleyen Doany, Tunus, Fas, Hindistan, ABD ve başka ülkelere gidilerek ürünlerin tanıtımlarının yapılacağını açıkladı.

        Vitamin dünyaya yayılıyor

        Sebit’in yarattığı Vitamin uygulamasının İspanyolca olarak hazır olduğunu, Latin Amerika’da Kolombiya’nın Vitamin ile ilgilendiğini, Portekizce olarak Brezilya’ya açılacağını ancak önceliğin İspanyolca konuşan ülkelere ait olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca Suudi Arabistan’da Vitamin uygulamasının Ekim ayının sonuna doğru yetişeceğini, Irak İletişim Bakanı ile görüşüleceğini, zor durumda olan Irak’ın eğitim sistemine yardımcı olması amacıyla Vitamin’in sunulacağını kaydetti. Vitamin’in tüm dünyada 40 milyon kullanıcıya ulaşmasını hedef olarak belirleyen Doany, öğretmen ve öğrencilerin potansiyeli arttırmaya yönelik yardımcı olacağını söyledi.

        Fırsatları kolluyoruz

        Yeni pazarlama teknikleri için Argela’nın teknolojisinin önemine vurgu yapan Doany, İnnova’nın Suudi Arabistan’da geliştiğini Mısır ziyaretinden sonra Ortadoğu’da İnnova için fırsatları kollayacaklarını söyledi.

        Türk Telekom bir elçi

        Türk Telekom oyun şirketinin geliştirdiği ürünleri lanse edecek. Önceliğin Suudi Arabistan’da olduğunu söyleyen Doany, sırasıyla Mısır, Nijerya, Güney Afrika ve Brezilya’ya açılacaklarını söyledi. Bütün ürünler için elçi olduklarını hatırlatan Doany, diğer telekomünikasyon şirketlerinin kendilerini örnek alacaklarını ifade etti.

        Satın alarak büyümek kötü karar

        Doany, şirket alarak müşteri tabanı yaratmaya çalıştıklarını ve geleneksel olmayan yöntemlerle pazar paylarını büyüteceklerini söyledi. Ancak şu anki ortamda şirket satın alarak büyümenin kötü bir karar olduğunu söyleyen Doany, piyasadaki teknoloji şirketlerinin değerlerinin oldukça yüksek olduğunu ve bu şekilde büyümenin yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

        Sabit hattan kaçışları durdurmaya çalışıyoruz

        Türk Telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan, sabit hattın değerini giderek kaybederek yerini mobil iletişimin alacağını ve bu nedenle Wirofon’u önemsediklerini söyledi. Wirofon’un Türk Telekom grubunun yarattığı yakınsama ürünlerinin en önemlisi olduğunu açıkladı. Wirofon ilk kullanıma açıldığında 100 bin kullanıcı için başvuruların yapıldığını ancak yoğun talep nedeniyle hemen 100 bin kişilik daha başvuruda bulunulduğunu ancak bununda yetmediğini yeni başvurular yapılarak Wirofon kullanıcılarını çoğaltacaklarını söyledi.

        İnnova ile görüntülü konuşma

        Sokaklardaki ankesörlü telefonlar tarihe karışacak. İnnova’nın geliştirdiği cihaz ile görüntülü konuşma, internet kullanımı, internet vericisi olarak da kullanılan ayrıca kart ve USB girişi sayesinde internetten indirilen verileri saklayabilmenize olanak sağlayan cihazın tanıtımı yapıldı. 4-5 bin Euro’ya mal olan cihazın tümü Türk Telekom’a ait. Asya ve Afrika ülkelerinde de olacak olan cihaz önümüzdeki günlerde tamamen halkın hizmetine sunulacak. Türk Telekom Kontör Kartı veya kredi kartı ile cihaz çalıştırılabiliyor. Tarifesi ise normal tarife üzerinden ücretlendirilecek.

        Hesap işlemleri İnnova ile daha kolay

        Yeni sistem tahsilât ve ödeme çözümleri yaratıyor. Aradan bankayı çıkararak mobil ödeme, mobil bankacılık, MMT Mobile Money Transfer ve diğer birçok banka aracılığı ile yapılabilen işlemleri gerçekleştiriyor. Ürünün kullanmak için Java destekleyen telefonların tercih edilmesi gerekiyor.

        Reklam izle, bedava konuş

        Argela’nın geliştirdiği Tuitalk ile reklam izleyerek ücretsiz görüşme yapabiliniyor. 2 ana teknolojiden ibaret olan yazılım reklamların daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlıyor. 10-15 saniyelik mini reklamları izleyerek 6 ile 9 dakika arasında konuşma yapabiliyorsunuz. 220 bin abonesi bulunan Tuitalk Hindistan, Çin ve Doğu Avrupa ülkelerinden kullanıcılara sahip. Türkiye’de kullanıma açılması düşünülmeyen sistem operatörlere yeni gelir kaynağı yaratıyor.

        Bu arada, İsviçre’nin Cenevre kentinde 5-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen telekomünikasyon alanında dünya devlerini bir araya getiren ITU Forum’a Türk Telekom da katıldı. Çeşitli ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen fuarda etnik hava eserken, teknolojik olarak alt yapıdan son kullanıcıya kadar hitap eden birçok ürün ve cihaz bulunuyor.

        Özellikle görüntülü iletişime ve eğitime verdiği önemle dikkat çeken Türk Telekom dünya çapında çalışmalarını sürdürüyor. Güney Afrika ülkelerinden Hindistan’a, Ukrayna’dan Brezilya’ya kadar birçok ülkede hizmetlerini hız kesmeden her gün yeni değerlerle kalitesini arttırarak süreklilik kazandırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ